Š. Harabin trvá na kontrole hospodárenia súdu zo strany nezávislého NKÚ

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:03 • 2 min
Š. Harabin trvá na kontrole hospodárenia súdu zo strany nezávislého NKÚ

Š. Harabin trvá na kontrole hospodárenia súdu zo strany nezávislého NKÚ

slovakia

left justify in out

img

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin trvá na kontrole hospodárenia súdu zo strany nezávislého Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). NS, ktorý už dlhší čas odmieta do svojich priestorov vpustiť kontrolórov rezortu financií, chce takto zabezpečiť objektivitu.
"Keď súkromnú kauzu podozrenia z podvádzania pri zákazkách tzv. hayekovcov má kontrolovať NKÚ, prečo takéto právo nemá mať aj NS, ktorý nie je z ničoho podozrivý?" pýta sa Harabin. Zároveň upozorňuje, že v prípade hayekovcov rezort financií nie je súci na kontrolu, ale v prípade NS, kde sa práve rozhoduje o kauze Tipos, a v ktorej sa minister financií Ivan Mikloš dlhodobo angažuje, "tak tu treba poslať ministerskú úderku s presným zadaním".
Harabin to označil za dvojaký výklad spravodlivosti a objektívnosti, čiže hayekovci majú právo na objektivitu, ale NS nie.
TASR dnes informoval Tlačový a informačný odbor NS SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies