Harabin: Švecová likviduje nezávislosť súdov

NETKY.SK • 24 November 2015, 19:28 • 2 min
Harabin: Švecová likviduje nezávislosť súdov

BRATISLAVA - Štefan Harabin vníma tretí disciplinárny návrh predsedníčky Najvyššieho súdu SR Daniely Švecovej voči jeho osobe ako trest za to, že chráni nezávislosť slovenských sudcov pred politikmi.

slovakia

left justify in out

Šéfka Najvyššieho súdu SR podala tentokrát návrh na začatie disciplinárneho konania voči Štefanovi Harabinovi aj s návrhom na pozastavenie výkonu funkcie sudcu. Dôvodom sú dve rozhodnutia, v ktorých Harabin oslobodil policajtov, lebo považoval za nezákonnú inšpekciu ministerstva vnútra, ktorá ich vyšetrovala. Harabin označil Švecovej kroky ako „útok nominantky Smeru" a podľa neho ním porušuje normy OSN.


Daniela Švecová likviduje nezávislosť slovenských súdov a obhajuje porušovanie zákonov Kaliňákovou súkromnou políciou, myslí si Harabin. „Ak Slovenská republika nezruší súkromnú políciu Roberta Kaliňáka budeme platiť milióny eur na odškodnom pre postihnutých slovenských občanov,“ uviedol ďalej v reakcii Harabin.


Ide už o tretí disciplinárny návrh, ktorý podala šéfka Najvyššieho súdu SR na Štefana Harabina. O žiadnom nebolo zatiaľ rozhodnuté.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies