Harabin prezradil: V prvej Ficovej vláde hrozil demisiou

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 09:48 • 2 min
Harabin prezradil: V prvej Ficovej vláde hrozil demisiou

BRATISLAVA – Štefan Harabin krátko po tom, ako sa stal ministrom spravodlivosti v prvej Ficovej vláde (2006 až 2010), pohrozil demisiou.

slovakia

left justify in out

Túto skutočnosť prezradil Harabin novinárom po rokoch – urobil to krátko pred tým, ako sa v pondelok začalo rokovanie súdnej rady, naposledy pod jeho vedením. Udalosť sa podľa Harabinovho opisu odohrala krátko po tom, ako vtedajší minister financií Ján Počiatek (Smer-SD) predložil kolegom z kabinetu návrh štátneho rozpočtu. Podľa Harabinových slov sa v návrhu rátalo s pokračovaním znižovania platov, čo naštartovala predchádzajúca Dzurindova vláda. „Ja som vystúpil a povedal som: pokiaľ sa budú znižovať platy, podám demisiu,“ uviedol Harabin s tým, že svoje vyhlásenie vtedy urobil v Trenčianskych Tepliciach.

 

Harabin spomína na diskusiu medzi členmi kabinetu, ktorá bola o tom, že keď to robila konzervatívna vláda, prečo by to socialisti robiť nemohli. „Môžete to robiť, ale ja na neústavnosti participovať nebudem a podám demisiu,“ opísal svoje vtedajšie vyjadrenie Harabin. Premiér Fico sa podľa jeho slov opýtal ministra Počiatka, akú sumu peňazí spomínané znižovanie platov predstavuje. Ten mu odpovedal, že okolo 220 miliónov. Napokon premiér podľa Harabina povedal Počiatkovi, aby návrh prepracoval. „Vždy sa musíte správať principiálne,“ poznamenal Harabin a dodal, že aj premiér sa zastal princípov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona