Š. Harabin požiadal NKÚ o vykonanie kontroly

NETKY.SK • 2 August 2010, 13:24 • 2 min
Š. Harabin požiadal NKÚ o vykonanie kontroly

Š. Harabin požiadal NKÚ o vykonanie kontroly

slovakia

left justify in out

img

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin dnes požiadal Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) o vykonanie kontroly. TASR informoval Tlačový a informačný odbor NS SR.
      "Ide o kontrolu zameranú na rovnakú oblasť ako plánoval rezort financií. Zároveň som vydal pokyn, aby boli na internete zverejnené uzavreté ekonomické zmluvy. Nemáme čo tajiť, občania si sami môžu urobiť obraz hospodárenia s verejnými prostriedkami na Najvyššom súde," tlmočil slová Harabina tlačový odbor.  
      Podľa Harabina kontrola rezortu financií sa spolitizovala. Minister financií SR Ivan Mikloš svojimi vyhláseniami potvrdil, že mu nejde o nezávislý audit, ale iba o škandalizáciu s cieľom odňať rozpočtovú kapitolu NS SR, tvrdí Harabin. Z uznesenia pléna Ústavného súdu SR podľa neho vyplýva, že výkonná politická moc – rezort financií ani nemôže kontrolovať Najvyšší súd SR.
      Šéf rezortu financií Ivan Mikloš 30. júla vyhlásil, že Harabin znemožnil kontrolu na NS SR. Mikloš informoval, že kontrola sa mala pôvodne uskutočniť v utorok 27. júla. Na žiadosť NS SR sa termín posunul na štvrtok 29. júla. Podľa neho tejto žiadosti vyhoveli, keď však v dohodnutom termíne prišla kontrolná skupina na súd, jeho predseda znemožnil audit spochybnením platnosti poverenia. Minister ho podpísal 21. júla s tým, že kontrola sa môže konať od 27. júla.
      NS SR tvrdí, že vo štvrtok 29. júla 2010 Harabin požiadal kontrolórov rezortu financií pri vstupnom pohovore, aby mali podľa zákona poverenie na kontrolu odo dňa, kedy ju chcú reálne vykonať. Ak by podľa NS SR rezort financií dodržal zákon a priniesli by zákonné poverenie s dátumom 29. júla 2010, mohli začať kontrolu okamžite.

 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies