Harabin podal v kauze mafiánskych vrážd viacero trestných oznámení

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 13:40 • 2 min
Harabin podal v kauze mafiánskych vrážd viacero trestných oznámení

BRATISLAVA - Člen trojčlenného senátu Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin podal v utorok v kauze mafiánskych vrážd, z ktorých je obžalovaný Róbert L., alias Kýbel, viacero trestných oznámení.

slovakia

left justify in out

Trestné oznámenia podáva napríklad na senát NS SR, prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku a okrem iného aj na predsedníčku NS SR Danielu Švecovú. Podľa Harabina senát, ktorý rozhoduje vo veci Kýbla, je nezákonný.

 

Harabin namieta údajné svojvoľné a nezákonné zloženie senátu. Predseda senátu okamžite poukázal na fakt, že ide o neštandardný postup, keď člen senátu dáva právny výklad a podáva trestné oznámenie počas verejného zasadnutia.

 

"Predsedníčka NS SR Daniela Švecová sa momentálne k veci vyjadrovať nebude vzhľadom na to, že nedisponuje dostatočným množstvom informácií k tejto veci. Po oboznámení sa k veci vyjadrí," povedala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

Dozorujúci prokurátor ÚŠP uviedol, že na Harabina reagovať nebude. To dovtedy, dokiaľ vo veci nebude rozhodnuté. Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková rovnako uviedla, že tento súd sa nebude vyjadrovať.

 

Podľa Harabina by mal začať vo veci konať ex offo generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies