Harabin podal trestné oznámenie na predsedníčku NS SR Švecovú

NETKY.SK • 19 Február 2016, 06:46 • 2 min
Harabin podal trestné oznámenie na predsedníčku NS SR Švecovú

BRATISLAVA - Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin podal v stredu (17.2.) trestné oznámenie na svoju nástupkyňu vo funkcii Danielu Švecovú. Dôvodom je zasahovanie do nezávislosti súdu. Na svojom webe o tom informuje denník Sme.

slovakia

left justify in out

Harabin tak napadol Švecovej vlaňajšie rozhodnutie zrušiť mu senát a jeho následné pridelenie do senátu sudcovi Jurajovi Klimentovi. Ten mal spisy rozdeľovať tak, že Harabina vynechal. Trestné oznámenie sa týka aj Klimenta.

 

"Je nevyhnutné s plnou vážnosťou preskúmať trestnoprávnu zodpovednosť predsedníčky Najvyššieho súdu z hľadiska ustanovení Trestného zákona o zločine zasahovania do nezávislosti súdu. Vrátane riadiaceho predsedu súdu Klimenta," píše Harabin v podnete, ktorý má denník Sme k dispozícií.

 

Podľa Klimenta Harabin opakovane zneužíva právomoc verejného činiteľa. Poukázal na to, že po pridelení do jeho senátu dostal priestor na dokončenie starých vecí. Namiesto toho sa venoval politike. "Neviem teda, za čo bral štyri mesiace plat – ten by mal podľa mňa Najvyššiemu súdu vrátiť," reagoval Kliment pre Sme.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies