Harabin po neúspešnej voľbe: Ja som vyhral! Kiska by v Maďarsku sedel v base!

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 10:21 • 2 min
Harabin po neúspešnej voľbe: Ja som vyhral! Kiska by v Maďarsku sedel v base!

BRATISLAVA - Neúspešný kandidát na post predsedu Najvyššieho súdu Štefan Harabin po včerajšej voľbe poskytol rozhovor denníku SME. Nešetril v ňom hlavne nastupujúceho prezidenta Andreja Kisku.

slovakia

left justify in out

„Vidíte, ako to skončí, keď sa politici zamiešajú do voľby predsedu Najvyššieho súdu. Politik navrhoval, tak výsledok je jasný. Tak to skončilo,“ reagoval Harabin na výsledok včerajšieho hlasovania. 
 

"Ja som prehral? Veď som mal najviac hlasov. Ja som vyhral", povedal v rozhovore pre denník SME Štefan Harabin ako neúspešný kandidát na post predsedu Najvyššieho súdu SR (NS SR), ktorý je zároveň končiacim predsedom NS SR. Harabin pre denník povedal, že sa prihlási do opakovanej voľby, keď ho budú chcieť sudcovia a ďalšie voľby vypíše tak, aby dodržal literu zákona.

 

V rozhovore sa vyjadril aj k osobe budúceho prezidenta Andreja Kisku. "V demokratickej a právnej spoločnosti, človek, ktorý má firmy, o ktorých Najvyšší súd viackrát povedal, že porušili zákon, by sám ani nemal skladať sľub. My máme viacero rozsudkov Najvyššieho súdu, že jeho firmy flagrantne porušovali zákon. Dávali úroky 70 až 80 percent. Keby platila právna úprava, ktorá je v Maďarsku, tak pán Kiska by asi bol vo väzení," povedal Harabin. Údajne by to bolo kvôli "úžerníckym úrokom", ktoré boli "70-až 80-percentné".

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies