Harabin: Píše premiérovi, navrhuje mu odvolať Kaliňáka

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 16:00 • 2 min
Harabin: Píše premiérovi, navrhuje mu odvolať Kaliňáka

BRATISLAVA - Štefan Harabin si myslí, že premiér Robert Fico by mal prezidentovi podať návrh na odvolanie z funkcie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Napísal mu to v liste, ktorý poskytol agentúre SITA.

slovakia

left justify in out

"Zrejme dozrel čas na to, aby ste v záujme zachovania atribútov právneho štátu dali prezidentovi návrh na odvolanie Kaliňáka z postu člena vlády, pretože pravdepodobne používa verejne fašistické praktiky proti súdnej moci a jej jednotlivým reprezentantom," tvrdí Harabin, ktorý stále pôsobí ako sudca Najvyššieho súdu SR.


Harabin po tom, čo minulý týždeň v utorok počas prestávky cez disciplinárne pojednávanie spadol kryt z lampy na miesto, kde predtým sedel, požiadal o ochranku. Na generálnu prokuratúru zároveň podal trestné oznámenie pre podozrenie z pokusu zločinu vraždy, resp. z pokusu zločinu ťažkej ujmy na zdraví na neznámeho, resp. neznámych páchateľov.

 

Za jedného z podozrivých označil aj ministra vnútra Kaliňáka. V liste premiérovi v tejto súvislosti napísal, že ho uisťuje, že pokiaľ sa jemu alebo jeho rodine niečo stane, s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote bude za tým Kaliňák.


Kaliňák dnes po rokovaní vlády na otázky týkajúce sa Harabina pripomenul minulotýždňové stanovisko tlačového odboru rezortu vnútra, podľa ktorého najväčším nebezpečenstvom, ktoré Harabinovi hrozí, je od neho samotného a pred tým ho žiadna ochranka neochráni. Dnes Kaliňák dodal, že problémov, ktoré má Slovensko, je naozaj veľa a Harabin je už historická postava.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona