Harabin novým prezidentom?

NETKY.SK • 17 Január 2018, 07:08 • 2 min
Harabin novým prezidentom?

BRATISLAVA – Možnosť, že sa bude najznámejší slovenský sudca Štefan Harabin uchádzať v najbližších prezidentských o prezidentské kleslo nie je vylúčená.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré priniesol portál aktuality.sk sa s touto myšlienkou pohráva už dlhšiu dobu. Harabinovi podporovatelia začali so zbieraním podpisov v dunajskostredskom kraji. „Čím viac podpisov, tým viac ľudí stotožnených s mojimi názormi, a tým pádom ľahšie moje rozhodovanie,“ uviedol Harabin na otázku, či bude kandidovať v budúcich prezidentských voľbách.

 

Aj napriek tomu, že Harabin neinicioval k petícii a zbieraniu podpisov, snaha jeho podporovateľov ho skutočne teší. „Pokiaľ je podpisovaná petícia, to ma teší. Zrejme sú ľudia stotožnení s mojimi názormi, ktoré otvorene hovorím,“ povedal Harabin. 

 

Ako sám uviedol, jeho kandidatúra bude záležať od toho, akú veľkú podporu získa u Slovákov. Občiansky kandidáti musia potrebujú získať 15-tisíc podpisov na to, aby sa mohli o kreslo hlavy štátu uchádzať alebo získať podporu minimálne 15 poslancov NR SR, ktorí by ho do funkcie navrhli.

 

Ten sa však vyjadril, že do volieb by išiel iba ako občiansky kandidát, podporu politikov vylúčil. „Je normálne a štandardné – nielen v EÚ, ale aj v Afrike –, že z predsedov najvyšších súdov a ústavných súdov sa stávajú prezidenti. To je skôr logické ako nelogické,“ dodal.

 

Počas minulého roka sa v kuloároch hovorilo aj o Harabinovej možnej kandidatúre na prešovského župana za stranu Ľudové Slovensko Naša Strana. To či by ho Kotlebovci podporili Harabina do funkcie prezidenta zatiaľ komentovať nechceli.  

 

Sudca sa v poslednom čase čoraz viac angažuje v rôznych médiách, kde ostro kritizuje súčasného prezidenta Andreja Kisku či šéfku Najvyššieho súdu Danielu Švecovú. A ako je už pri Harabinovi známe, servítku pred ústa si veru neberie. Kisku označil za vojnového štváča a daňového podvodníka a Švecovú za chuderu, ktorá by sa mala liečiť na psychiatrii. Pre svoje ostré výroky už neraz čelil návrhom na disciplinárne stíhanie.

 

Najviac však verejnosť šokoval, keď bývalému bosovi Sýkorovcom Robertovi Lališovi zrušil doživotný trest alebo prepustil Viliama Mišenku, ktorí čelil obvineniam z viacerých vrážd.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona