Š. Harabin aj súd podali voči pokute od I. Mikloša rozklad

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:15 • 2 min
Š. Harabin aj súd podali voči pokute od I. Mikloša rozklad

Š. Harabin aj súd podali voči pokute od I. Mikloša rozklad

slovakia

left justify in out

img

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin podal rozklad voči pokute, ktorú mu uložil minister financií Ivan Mikloš. Rovnako tak urobil aj Najvyšší súd SR, ktorý tiež dostal od Mikloša pokutu. TASR o tom dnes informoval tlačový a informačný odbor NS SR.
Dôvodom rozkladu je podľa tlačového odboru hrubé porušenie Ústavy SR a zákonov. "Dúfam, že kontrolóri daňových úradov pod vedením pána Mikloša sa nesprávajú tak ako ich minister, lebo potom skutočne treba ľutovať všetkých podnikateľov a živnostníkov na Slovensku," tlmočil Harabinove slová tlačový odbor.
Najvyšší súd i jeho predseda v rozklade na siedmich stranách podrobne poukazujú na závažné porušenia ústavy, zákonov a ďalšie pochybenia zo strany ministra financií Mikloša nie pri ukladaní pokuty, ale aj pri pokuse o nezákonný audit na Najvyššom súde SR, ktorý môže vykonať výlučne Najvyšší kontrolný úrad, informuje ďalej Najvyšší súd s tým, že prípad môže skončiť na súde. "Som zvedavý, či pán Mikloš zaplatí všetky súdne trovy z vlastného vrecka, alebo nechá za svoje nezákonnosti platiť občanov Slovenska – daňových poplatníkov," dodal podľa tlačového odboru Harabin.
Kauza Ministerstva financií SR verzus NS SR sa ťahá od konca júla. Keďže sa napriek niekoľkým pokusom ministerstvu nepodarilo vládny audit uskutočniť, Mikloš sa rozhodol uložiť NS a Harabinovi pokutu. Harabin zase podal na Mikloša už dve trestné oznámenia. Šéf NS SR označil kontrolu za nezákonnú, ktorá podľa neho potvrdila, že minister financií chce od začiatku politicky zlikvidovať samostatný rozpočet NS SR a hľadá na to len mediálne krytie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies