Hapoel Kirjat Šmona - MŠK Žilina 2:0 v odvete 2. predkola

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 06:47 • 2 min
Hapoel Kirjat Šmona - MŠK Žilina 2:0 v odvete 2. predkola

Hapoel Kirjat Šmona - MŠK Žilina 2 0 v odvete 2. predkola - Futbal Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna MŠK Žilina stroskotali už na prvej prekážke v Lige majstrov 2012/2013 a s účinkovaním v pohárovej Európe sa pre túto sezónu rozlúčili.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna MŠK Žilina stroskotali už na prvej prekážke v Lige majstrov 2012/2013 a s účinkovaním v pohárovej Európe sa pre túto sezónu rozlúčili.
      Zverenci holandského trénera Fransa Adelaara prehrali v utorňajšom odvetnom zápase 2. predkola na pôde izraelského Hapoelu Kirjat Šmona 0:2 a nič im nebol platný ani domáci triumf 1:0 z minulého týždňa.
      Šmona sa v 3. predkole stretne s Neftči Baku. Prvé súboje 3. predkola sú na programe 31. júla, príp. 1. augusta, odvety 7.-8. augusta.

      2. predkolo LM 2012/2013, 2. zápas:
      Hapoel Kirjat Šmona - MŠK Žilina 2:0 (0:0)
      Góly: 70. Leitner (vlastný), 78. Abuhazira. Rozhodoval: Bojko (Ukr.), ŽK: Matovič, Tzedek - Šulek, Majtán, Angelovič, 3151 divákov.
      /prvý zápas: 0:1, postúpil Hapoel Kirjat Šmona/
      zostavy a striedania:
      Hapoel Kirjat Šmona: Amos - Gabai, Hassarmi, Tzedek, Matovič - Rochet (68. Abed), Gerzicich, Tasevski (60. Gazal), Abuhazira - Solari, Badash (86. Vahaba)
      MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Leitner, Angelovič - Pečovský - Barčík, Šulek (81. Paur), Pich - Ceesay (46. Guima), Majtán (66. Deza)

      Domáci pôsobili od úvodných minút aktívnejším dojmom, Žilinčania sa zamerali na pozornú obranu a prechod do rýchlych protiútokov. Už v 2. minúte obrana "žlto-zelených" zabudla na Abuhaziru, ten však tieňovo bránený Leitnerom v páde namieril len vedľa pravej žrde. Hostia pohrozili po akcii Ceesaya, ktorý hlavou predĺžil loptu na Picha, ten si ju však posunul ďaleko od nohy a pripravil sa o možnosť zakončiť. V 14. minúte mal najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu kapitán izraelského tímu Rochet, ktorý však zoči-voči Dúbravkovi vystrelil nad bránu. V 28. minúte si Leitner zle načasoval výskok na loptu, ktorá sa v šestnástke dostala k Solarimu a jeho pokus o centimetre minul pravú žrď. Hostia aj s dávkou šťastia držali bezgólový rezultát, keď súper si najmä cez ich ľavú stranu obrany vytváral nebezpečné šance. V 34. minúte sa naskytla ojedinelá možnosť aj Žilinčanom, lenže Majtán v prečíslení zbrklo volil strelu, ktorá minula bránu. V 45. minúte Solari strelou z priameho kopu natiahol Dúbravku, ktorý však držal svoj tím nad vodou.
      Slabší ofenzívny prejav Žiliny v úvodnom dejstve si vyžiadal svoju "obeť", keď Ceesaya do druhého polčasu nahradil Guima, ani ten však vpredu veľa vody nenamútil. Tlak Šmony pokračoval, v 52. minúte si na roh najvyššie naskočil Badash, ale mieril nad a podobne neúspešne dopadol na opačnej strane Majtán. Ďalšia tutovka domácich prišla po rohovom kope, keď sa lopta dostala krížom cez pokutové územie až k Solarimu, ale jeho strele sa do cesty postavilo brvno. V 70. minúte Angelovič nezastavil krížny center a striedajúci Abed aj s prispením Leitnerovho teča poslal loptu do brány - 1:0. O osem minút neskôr smoliar predošlého okamihu Leitner trestuhodne stratil loptu pri rozohrávke, zmocnil sa jej Abuhazira a prízemnou strelou strelil postupový gól izraelského majstra - 2:0. Žilinčania si v odvete nedokázali vypracovať vyloženú šancu a ich vypadnutie je zaslúžené.

      Štefan Tarkovič, asistent trénera MŠK Žilina: "Veľa pozitív v tomto zápase nenájdeme, nehrali sme dobre a vypadli sme. Chceli sme hrať ako doma s tým, že strelíme gól a prinútime súpera hrať vabank, čo sa nám však nepodarilo. Najmä v útočnej fáze sa nám nedarilo zopakovať výkon z domáceho zápasu. V prvom polčase sme strácali veľa ľahkých lôpt a súper nás dostal pod tlak, ktorý po zmene strán vyústil do dvoch gólov. Sme sklamaní z výkonu hráčov, ktorí zahrali pod svoje možnosti. Musíme sa teraz preladiť na ligu, už v nedeľu hráme na Slovane a tam sa upriamuje naša pozornosť."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies