Hapala teší prvé miesto: Máme to vo vlastných rukách

NETKY.SK • 18 November 2015, 12:45 • 2 min
Hapala teší prvé miesto: Máme to vo vlastných rukách

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov v utorok zakončili úspešný rok presvedčivým víťazstvom nad silným tímom Holandska (4:2). V tabuľke 8. skupiny kvalifikácie o postup na ME 2017 dosiahli tretí triumf a vyšvihli sa na čelo poradia.

slovakia

left justify in out

Na konte majú rovnako ako "oranjes" 9 bodov, ale navyše aj zápas k dobru.

 

Mladí Slováci proti favorizovanému Holandsku museli rovnako ako v októbrovom dueli na pôde súpera otáčať nepriaznivé skóre. V Myjave dokonca prehrávali o dva góly, ale po zmene strán sa vypli k mohutnému obratu. Kontaktný gól strelil päť minút po prestávke Jaroslav Mihalík, na 2:2 vyrovnal Albert Rusnák a súpera definitívne poslal do kolien nekompromisnou hlavičkou Martin Chrien. Presný zásah kapitána Adama Zreľáka z pokutového kopu bol už len čerešničkou na trojbodovej torte. Zverenci českého kormidelníka Pavla Hapala dosiahli impozantné víťazstvo nad silným súperom, ktorý pred dvojzápasom so Slovákmi v troch stretnutiach ani raz neinkasoval. Od mladíkov spod Tatier však za 180 minút dostal až sedem gólov.

 

Kouč Hapal po zápase ocenil výkon, nasadenie i bojovnosť svojich zverencov. "Neviem, kto napísal scenár tohto zápasu, ale bolo to šialené. V polčase nám bolo ťažko, museli sme uznať kvalitu súpera, pretože v prvej polovici hral skutočne výborne. Podržal nás však brankár Chovan a najmä vďaka nemu bolo v polčase len 0:2. Verili sme, že ak rýchlo strelíme kontaktný gól, ešte môžeme so zápasom niečo urobiť. A stalo sa, začali sme behať, kombinovať a išlo to. Hráči ukázali veľkú vnútornú silu a otočili zápas. Klobúk dole pred nimi," chválil Hapal svoj tím. Cez polčasovú prestávku na hráčov nekričal, naopak, účinne ich povzbudil a motivoval. "Nabádal som ich, aby boli bližšie k súperovi, aby viac pressovali a nedali im šancu niečo urobiť s loptou. Presne to ukázali Holanďania v prvom polčase, keď sme ich nechali operovať s loptou - boli vynikajúci a robili nám problémy. Myslím si, že po našom prvom góle sme ovládli hru a súper potom hrozil už len ojedinele," dodal.

 

Množstvo gólov v sieti "oranjes" Hapala potešilo, ale väčšiu radosť mu urobilo priebežné prvé miesto v tabuľke. "Samozrejme, každý gól poteší a obzvlásť proti takému silnému súperovi ako Holandsko, ale pre mňa je dôležitejšie naše postavenie v tabuľke. Sme prví, navyše máme zápas k dobru, takže všetko máme vo vlastných rukách. Nebude to ľahké, pretože sme ešte nehrali s Tureckom, ktoré je tiež veľmi kvalitné, ale máme to rozohraté veľmi dobre. Musíme byť oboma nohami na zemi a naďalej tvrdo pracovať," konštatoval Hapal.

 

Z dokonalého obratu mali veľkú radosť aj hráči. Podľa Alberta Rusnáka sa ukázala sila slovenského výberu. "Zápas sme začali zle, prvý polčas bol z našej strany slabý. V kabíne sme si však povedali, že nič nie je stratené. Myslím si, že za výkon, ktorý sme predviedli v druhom polčase, si každý z nás zaslúži pochvalu. Po zmene strán sme začali viac napádať, boli sme dôraznejší v súbojoch a to bolo dôležité. To, že sme otočili zápas, svedčí o kvalite a bojovnosti nášho tímu," povedal strelec druhého gólu SR. Rýchlonohý krídelník, ktorý pozná holandský futbal z legionárčenia v Groningene, pochválil aj myjavské publikum. "Atmosféra bola skvelá. Prvý polčas to bolo trochu slabšie, ale vzhľadom na náš výkon sa to dalo čakať. Druhý polčas my sme hrali, dávali góly a diváci boli hluční. Dalo sa to dokopy a 4:2 je skvelý výsledok," dodal.

 

Najbližší zápas 8. skupiny odohrá dvadsaťjednotka SR 29. marca 2016 na domácej pôde proti rovesníkom z Turecka. Nasledovať bude súboj na Cypre (8. septembra), domáci duel proti Bielorusku (1. októbra) a kvalifikáciu uzavrú Hapalovi zverenci 8. októbra v Turecku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona