Hapala mrzelo malo odvahy, Rilke: "Chýbali nám góly, súper bol lepší"

NETKY.SK • 29 September 2010, 11:55 • 2 min
Hapala mrzelo malo odvahy, Rilke: "Chýbali nám góly, súper bol lepší"

Hapala mrzelo malo odvahy, Rilke: "Chýbali nám góly, súper bol lepší"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Žiliny nedokázali pripraviť prekvapenie ani v ich druhom vystúpení v F-skupine hlavnej fázy Ligy majstrov 2010/2011. Po domácej prehre s Chelsea Londýn 1:4 zaknihovali prehru o tri góly (0:3) aj na ihrisku Spartaka Moskva. Spolu s francúzskym šampiónom Olympique Lyon tak stále čakajú na zisk prvých bodov do tabuľky.
Tréner MŠK Pavel Hapal po súboji v moskovských Lužnikách športovo priznal dominanciu súpera. "Vedeli sme, že majú silných útočníkov a pripravili sme sa na to. Bohužiaľ boli tak kvalitní, sme sa s tým nevysporiadali a neustrážili sme ich. Všetci traja brazílski hráči boli výborní. Už keď sme videli zápis, vedeli sme, že budú hrať na dvoch útočníkov, takže nás to nezaskočilo. Spartak vyhral zaslúžene, bol lepší," zhodnotil český kormidelník, ktorý najväčšiu chybu na strane jeho mužstva videl v nedostatku odvahy a nízkej efektivite: "Hrali sme s príliš veľkým rešpektom, čo bola podľa mňa chyba. Chýbalo mi viac odvahy od našich hráčov. Ťažko hodnotiť naše individuálne výkony. V mojom tíme som nevidel nikoho podať nadštandardný výkon. Ak chceme v Lige majstrov pomýšľať na nejaký zisk bodov, z tej jednej, dvoch či troch šancí, ku ktorým sa v zápase dostaneme, musíme premeniť aspoň tú jednu."
Hapal napriek dvom jasným prehrám nehodlá meniť spôsob hry ani v ďalších zápasoch elitnej súťaže. "Je vidieť, že ak sme hrali proti Chelsea útočne, hoci sme teraz v Moskve hrali trochu viac z defenzívy, ani to výsledok neprinieslo. Kritiku na zápas s Chelsea stále neberiem, lebo sme hrali pekný futbal. Rovnako nám body nepriniesla ani táto defenzívnejšia hra, takže sa budeme v ďalších stretnutiach pokúšať o našu ofenzívnu hru."
Na pravej strane stredu poľa nabehal český legionár Emil Rilke, ktorý hral na veľmi agilného protihráča Dmitrija Kombarova, mnoho, ale ani on sa nedokázal presadiť. "Majú dobrý tím. Snažili sme sa makať zo všetkých síl a dať gól, ale nepodarilo sa nám to. Dostali sme potom gól na 0:1. V druhom polčase sme chceli na nich vyletieť, išli sme na dvoch útočníkov a myslím si, že sme sa medzi nich trochu dostali a nejakú šancu si vypracovali. Ale chýbali tomu góly. Chceli sme sa prezentovať lepším výkonom."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies