Hapal vyzýva na pomoc Sigme Olomouc

NETKY.SK • 17 September 2014, 15:08 • 2 min
Hapal vyzýva na pomoc Sigme Olomouc

OLOMOUC - Českému trénerovi slovenského futbalového klubu FK Senica Pavlovi Hapalovi nie je ľahostajný osud Sigmy Olomouc.

slovakia

left justify in out

Klub, v ktorom začínal s profesionálnou kariérou, po zostupe do druhej ligy upadá. Hapal spolu s ďalším bývalým českým reprezentantom a klubovou legendou Tomášom Ujfalušim stoja za verejnou výzvou "Spojme sily pre Sigmu". "Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne prístupy k jej riešeniu," uvádzajú.

 

Sigma zažíva ťažké časy. Po tridsiatich rokoch zostúpila z najvyššej súťaže, za sebou má tiež korupčnú aféru a škandál s vykupovaním hráčov. Finančná stabilita je do značnej miery závislá od podpory spolumajiteľa klubu Josefa Lébra, ktorý je zároveň najväčší akcionár. Ďalšími dvoma sú mesto a združenie SK Olomouc Sigma MŽ. "Pretože nám táto situácia nie je ľahostajná, rozhodli sme sa verejne vstúpiť do tohto pre klub nepriaznivého a nebezpečného vývoja a vyjadriť názor nielen náš, ale sme si istí, že i mnohých ďalších sympatizantov Sigmy," píše sa vo výzve, pod ktorú sa podpísali okrem Hapala a Ujfalušiho aj predseda fanúšikovského spolku Sigma United Tomáš Vaida a olomoucký podnikateľ Roman Burlík, niekdajší člen predstavenstva Sigmy. 

 

Ďalší podporovatelia sa medzitým pridávajú k výzve na webovej stránke spojmesilyprosigmu.cz. "Sme presvedčení, že zostup Sigmy neprišiel z čistého neba. Základným bodom zlomu sa stala takzvaná korupčná aféra. Ponúkame preto všetkým činovníkom zodpovedným za ďalšie smerovanie Sigmy dialóg, ako zvrátiť negatívny vývoj," uvádzajú Hapal a spol. vo výzve. Podľa dostupných informácií je v hre aj variant, že by aspoň jedna z dvoch spomenutých klubových legiend mohla pôsobiť v predstavenstve Sigmy. 

Bývalý stredopoliar Hapal hrával za Olomouc až štyrikrát v rokoch 1986 - 1988, 1990 - 1992, 1998 - 1999 a napokon 2000 - 2001. Šéfom realizačného tímu FK Senica je od tohtoročného marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies