Hapal túži debutovať výhrami: Nóri sú silní, je to dobrá previerka

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 10:50 • 2 min
Hapal túži debutovať výhrami: Nóri sú silní, je to dobrá previerka

BRATISLAVA - Nového trénera slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 Pavla Hapala čaká vo štvrtok v Myjave debut na lavičke národného mužstva proti Nórsku. Český kormidelník v ňom túži uspieť a debutovať výhrou. Súboj s Nórskom je súčasťou dlhodobého turnaja Challenge Trophy, ak v ňom novotvoriaci sa slovenský tím uspeje, zahrá si vo finále. O štyri dni po ňom sa mladí Slováci predstavia v Zlatých Moravciach v ďalšej príprave v rámci asociačného termínu proti Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Nástupca Ivana Galáda avizoval, že oba zápasy považuje za dôležité a pristúpi k nim ako k ostrým "kvalifikačným". O prvom súboji s Nórmi Hapal pre www.futbalsfz.sk uviedol: "Je to dôležitý zápas, pretože ide o postup do finále. Nóri pravdepodobne nastúpia aj so staršími hráčmi (reglement súťaže to dovoľuje - pozn.). Pristúpime k nemu ako by to bol ostrý kvalifikačný zápas. Oba zápasy vnímam ako majstrovské, nerád by som ich rozlišoval. V oboch dueloch budeme hrať na víťazstvo a verím, že toto odhodlanie prenesieme aj na hráčov. Videli sme na videu zápasy Nórov, sú silní v kombinácii, dostatočne tvrdí a pricestujú so staršími hráčmi v porovnaní s našimi futbalistami. Pre nás to bude kvalitná príprava so súperom, ktorý nás preverí."

 

V pôvodnej nominácii prišlo k jednej vynútenej zmene, útočníka Matúša Marcina nahradil stredopoliar prešovského Tatrana Pavol Šafranko. Zdravotné problémy trápili útočníka Slovana Bratislava Adama Zreľáka. V kádri figuruje sedem futbalistov so skúsenosťami z minulej kvalifikácie. Hapal verí, že budú oporami novotvoriaceho sa tímu.

 

"Tí, ktorí v mužstve už niečo odohrali, by mali byť kostrou mužstva, na druhej strane, bude veľa záležať od ich aktuálnej výkonnosti. Výkony v minulej kvalifikácii dokazujú, že kvalitu rozhodne majú, už len aby výkony zopakovali aj v nasledujúcej kvalifikácii," povedal bývalý československý a český reprezentant.

Oba zápasy, s Nórskom v Myjave 26. marca o 17.30 h a proti Ukrajine (Zlaté Moravce, 30. marca, 17.30 h) budú v priamom prenose na Digisporte.

 

nominácia SR 21 na prípravné zápasy s Nórskom a Ukrajinou:

brankári: Matúš Kira (MFK Zemplín Michalovce), Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)

obrancovia: Milan Škriniar, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Branislav Niňaj, Juraj Kotula (obaja ŠK Slovan Bratislava), Timotej Záhumenský (ŽP Šport Podbrezová), Róbert Mazáň (TS Podbeskidzie Bielsko-Biala), Ľubomír Šatka (Newcastle United)

stredopoliari: Stanislav Lobotka, Matúš Bero (obaja AS Trenčín), Peter Ľupčo, Jaroslav Mihalík (obaja MŠK Žilina), Denis Duga (Spartak Myjava), Tomáš Huk (MFK Košice), Martin Chrien (SK Dynamo České Budějovice), Tomáš Brigant (FC Zbrojovka Brno), Dávid Ivan (UC Sampdoria Janov), Albert Rusnák (FC Groningen), Pavol Šafranko (Tatran Prešov)

útočníci: Adam Zreľák, Filip Ďuriš (obaja ŠK Slovan Bratislava)

 

náhradníci:

brankári: Matej Vozár (AS Trenčín), Patrik Lukáč (FC Slovan Liberec)

obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Jakub Kastelovič (Spartak Myjava)

stredopoliari: Michal Klec (MŠK Žilina), Jozef-Šimon Turík (MFK Zemplín Michalovce), Július Szöke (ŽP Šport Podbrezová), Michal Faško (FK Dukla Banská Bystrica)

útočníci: Jakub Kosorín (FK Senica), Roman Sabler (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

 

realizačný tím:

tréner: Pavel Hapal

asistent: Oto Brunegraf

tréner brankárov: Miroslav König

kondičný tréner: Peter Boďo

lekár: Zsolt Fegyveres

fyzioterapeut: Martin Nozdrovický

masér: Juraj Ludík

kustód: Marek Košáň

technický vedúci: Jakub Kojnok

 

jp mp



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona