Hapal sa teší na duel proti Maďarom: Bude to náročný, ale atraktívny zápas, tvrdí kouč SR

NETKY.SK • 3 December 2018, 14:37 • 2 min
Hapal sa teší na duel proti Maďarom: Bude to náročný, ale atraktívny zápas, tvrdí kouč SR

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal rešpektuje súperov z Chorvátska, Walesu, Maďarska a Azerbajdžanu, ktorých jeho zverencom nedeľňajší žreb v írskom Dubline prisúdil do E-skupiny kvalifikácie ME 2020.

slovakia

left justify in out

"Takéto veci neovplyvníme, je to realita. Musíme sa zodpovedne pripraviť, naším cieľom je postúpiť na majstrovstvá Európy, či už z prvého, druhého miesta alebo aj z play-off Ligy národov. Na to však zatiaľ nemyslíme, sústreďme sa teraz na úspešné vystúpenie v budúcoročnej kvalifikácii ME. Tá bude veľmi rýchla, odohrá sa za osem mesiacov," uviedol po návrate na Slovensko na pondelňajšom brífingu v Senci český kormidelník A-tímu SR.


Hapal priznal, že na žrebovaniach nebýva nervózny. "Keď však bolo v jednej skupine Holandsko s Nemeckom a Írsko z tretieho koša posunuli ďalej, nie k nim, trochu som sa zľakol. Nejakú extra nervozitu som však nepociťoval. Naša skupina je náročná, my sme však nechceli špekulovať. Sú tam aj ťažšie skupiny, aj ľahšie, napríklad tá s Poľskom a Rakúskom by nebola zlá. Rozhodne sa však vždy na ihrisku, často ide o maličkosti. Chorvátsko ako vicemajster sveta je favorit našej skupiny. My však máme natoľko silné mužstvo, že môžeme aj s nimi držať krok. Wales má skúsenosti z ostatných ME 2016, keďže mužstvá sa výkonnostne vyrovnávajú, nepríjemný bude najmä v domácom prostredí aj Azerbajdžan. Celkovo som však so žrebom spokojný," poznamenal Hapal.

 

img
Vstupný eliminačný duel absolvujú futbalisti Slovenska 21. marca 2019 doma proti Maďarsku, pravdepodobne v Trnave. "Dozvedeli sme sa o tom po ceste domov vo Frankfurte nad Mohanom. S Maďarskom očakávam zápas nielen náročný, ale aj divácky atraktívny a zaujímavý. Už teraz chcem naň divákov pozvať, nech nás prídu podporiť. Je to derby, možno ešte väčšie, ako proti Česku, ktoré som si želal do skupiny. Mrzí ma totiž stále, že sme s nimi nezvládli duel v Lige národov, doteraz to ťažko nesiem. A dejisko v marcovom prvom stretnutí? V Trnave sme už zvyknutí, verím však, že sa čoskoro bude hrať aj na novom štadióne v Bratislave na Slovane, aj to príde," poznamenal kouč slovenskej reprezentácie, ktorý si okrem Česka prial aj Portugalsko: "Bol to môj tip. Som fanúšik Cristiana Ronalda, ten však teraz na Slovensko nepríde."

 

Slovensko v kvalifikácii ME 2020 aj proti vicemajstrovi sveta Chorvátsku a Walesu

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies