Hapal sa posťažoval na hru Birkirkary, Lietava šiel za gólom ako býk

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 11:54 • 2 min
Hapal sa posťažoval na hru Birkirkary, Lietava šiel za gólom ako býk

Hapal sa posťažoval na hru Birkirkary, Lietava šiel za gólom ako býk

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti MŠK Žilina splnili cieľ a postúpili cez maltský klub FC Birkirkara do 3. predkola Ligy majstrov. V odvetnom stretnutí musel úradujúci slovenský majster doťahovať jednogólové manko z prvého zápasu, v úmornom teple ho však troma presnými zásahmi dokázal zmazať.
Český tréner "šošonov" Pavel Hapal sa po víťaznom stretnutí posťažoval na hru súpera, ktorý v priebehu takmer celých 90 minút predvádzal antifutbal. "Súper od prvej minúty nechcel hrať. Líhali si na trávnik, brankár sa nechal dvakrát ošetrovať. Hrali s jedenástimi hráčmi vo vlastnej šestnástke a potom je to veľmi ťažké. Treba byť veľmi presný a hlavne sme museli byť koncentrovaní, aby sme neurobili nejakú zbytočnú chybu. To sa nám myslím podarilo, len škoda, že sa nám o výsledku nepodarilo rozhodnúť už v prvom polčase."
Žilinčania vymazali súperov náskok z prvého merania síl v 21. minúte zásluhou obrancu Jozefa Piačeka, na vytúžený druhý gól si však napriek množstvu šancí museli počkať až do 77. minúty, keď útočník Ivan Lietava zvýšil hlavou na 2:0. Po tomto momente sa neuľavilo len žilinským aktérom na ihrisku, ale aj ich kormidelníkovi na lavičke. "Bol to typický Ivanov gól. Išiel za loptou ako býk za červenou farbou. Šiel do toho s dôrazom, agresivitou, ale bolo to absolútne bez faulu. Ten súboj vyhral, pretlačil a dal potrebný gól," opísal Hapal moment, ktorý rozhodol o postupe Žiliny.
Robustný Lietava mal už pred gólom viacero výborných príležitostí, no brána brazílskeho gólmana Ezequiela Lovizona bola preňho dlho zakliata. "Mal som tam viacero hlavičiek a som rád, že tá posledná vyšla. Je jedno, kto dá góly, vyhralo sa, postúpilo sa. Ten gól visel vo vzduchu. Myslím si, že zápas sme zvládli a dobre to dopadlo," uviedol 27-ročný zakončovateľ.
Súperom Žiliny v 3. predkole bude bulharský Litex Loveč, na ktorého pôde sa v utorok 27. júla o 19.00 SELČ odohrá prvý zápas. Odveta je na programe v stredu 4. augusta o 19.30 h na štadióne pod Dubňom. Lietava považuje najbližšieho súpera v najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente za mužstvo inej kategórie, než akým bola Birkirkara. "Toto už bude súper z iného súdka. Budú chcieť hrať futbal a to môže byť len voda na náš mlyn. Treba sa na to pripraviť, ale teraz je ešte Slovan, až potom Loveč, takže čakajú nás štyri náročné zápasy po sebe."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies