Hapal sa ospravedlnil fanúšikom a poprosil: "Nezanevrite na nás"

NETKY.SK • 4 November 2010, 12:45 • 2 min
Hapal sa ospravedlnil fanúšikom a poprosil: "Nezanevrite na nás"

Hapal sa ospravedlnil fanúšikom a poprosil: "Nezanevrite na nás"

slovakia

left justify in out

Zostali aspoň slová ospravedlnenia, keďže stredajší výkon futbalistov MŠK Žilina proti Olympique Marseille v Lige majstrov 2010/2011 sa nedá len tak ľahko vysvetliť. Tréner slovenského majstra Pavel Hapal hneď v prvých hodnotiacich slovách žilinského fanúšika poprosil, aby napriek zahanbujúcemu debaklu 0:7 na mužstvo nezanevrel.
"Je mi ľúto, že bola krásna návšteva, a že ľudia museli byť veľmi sklamaní z tohto zápasu. Ja by som sa im chcel aj takto ospravedlniť a požiadať, aby na nás nezanevreli. Verím, že mužstvo sa z tohto nejakým spôsobom vylíže a bude podávať znovu dobré výkony," povedal bývalý československý a český reprezentant. Podobný výbuch po predchádzajúcom sľubnom zápase v Marseille (0:1) očakával málokto. "Z našej strany to bol diametrálne odlišný výkon ako v Marseille. Teraz ale vyvodzovať dôsledky by bola chyba. Musíme si to zanalyzovať a uvidíme," vyjadril sa 41-ročný kouč slovenského majstra.
Pred zápasom panovala mierne optimistická atmosféra, sami Žilinčania deklarovali, že urobia všetko preto, aby získali do tabuľky F-skupiny prvý bod či dokonca body. Zostalo len pri slovách, na ihrisku sa písal úplne iný príbeh, pri ktorom aktérov delilo niekoľko tried futbalovej kvality. Hapal preto musel reagovať aj na otázky týmto smerom: "Výsledok je krutý, ale spravodlivý. K predzápasovým vyhláseniam: Mám pred zápasom povedať, že ideme prehrať? Jednoducho táto súťaž je možno pre nás veľkým sústom, ale my tam chceme zbierať skúsenosti, aj keď ja toto nerád hovorievam. Ja viem, že tieto súťaže sú o bodoch a nie o skúsenostiach, pretože tie sa možno prejavia až v ďalších rokoch. Ale my nie sme pravidelne skúšaní takýmito zápasmi, Corgoň liga alebo nejaká iná súťaž nám to nedá. Takže naše predzápasové slová boli o tom, že sa ideme pobiť o dobrý výsledok."
Program "Šošonov" pokračuje v rýchlom slede ďalšími zápasmi v Corgoň lige, Slovenskom pohári i LM. Najbližšie sa Hapalovci predstavia v európskom pohári číslo jeden v utorok 23. novembra na pôde favorizovanej Chelsea Londýn. Realizačný tím musí teraz hráčov po tvrdej lekcii opäť postaviť na nohy. "Budeme sa snažiť, aby na to hráči čo najskôr zabudli, ale verte, bude to trvať dlhšiu dobu. Futbal je však taký, že každý ďalší zápas môžete potvrdiť, že toto bol výbuch a pokúsiť sa opäť pritiahnuť fanúšika," uzavrel Hapal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies