Hapal privítal novú dvadsaťjednotku na prvom zraze

NETKY.SK • 27 August 2017, 14:42 • 2 min
Hapal privítal novú dvadsaťjednotku na prvom zraze

SENEC - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa v nedeľu zišla pred začiatkom nového cyklu tejto vekovej kategórie, ktorý vyvrcholí záverečným turnajom majstrovstiev Európy 2019 v Taliansku a San Maríne. Zverenci Pavla Hapala zabojujú o postup v 2. kvalifikačnej skupine proti rovesníkom z Estónska, Severného Írska, Islandu, Španielska a Albánska.

slovakia

left justify in out

Prvé stretnutie odohrajú v piatok 1. septembra v Estónsku, o štyri dni neskôr nastúpia na domáci zápas proti Severným Írom. Český tréner nemal na poludňajšom zraze kompletný káder, keďže na niektorých nominovaných ešte čakali klubové povinnosti.

 

"Väčšinu chlapcov poznáme, máme tu iba troch nových hráčov. Vieme, čo od nich očakávať, oni vedia, čo očakávať od nás. Chceme sa pripraviť, aby sme dobre odštartovali kvalifikáciu. Sú pred nami dva súboje s Estónskom a Severným Írskom. Budeme naplno bojovať, urobíme všetko, aby sme získali šesť bodov. To by bol výborný začiatok. Cieľ by mal byť jasný, postúpiť na ďalšie majstrovstvá Európy," povedal Hapal, ktorý priviedol predchádzajúcu dvadsaťjednotku na ME 2017 do Poľska.

 

Menší zdravotný problém hlásil jedine žilinský útočník Róbert Polievka. "Vravel, že by mal byť v poriadku," uviedol Hapal. Kapitána a jeho zástupcov oznámi, až keď bude mať pohromade kompletné mužstvo. To sa stretlo v Senci, v minulom cykle boli zrazy aj domáce zápasy v Myjave, tentoraz bude prvým dejiskom na vlastnej pôde Senica. "V Senci je to pre mňa nové, ešte som tu v hoteli nikdy nebol. Áčko je však dostatočná previerka prostredia, podmienky budú výborné," dodal český kouč.

 

nominácia:

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Denis Vavro (FC Kodaň), Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Martin Šulek (AS Trenčín), Dominik Kružiliak, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok)

stredopoliari: Miroslav Káčer, Nicolas Špalek (obaja MŠK Žilina), Dalibor Takáč (MFK Ružomberok), Lukáš Čmelík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (1. FC Tatran Prešov), Jakub Hromada (Slavia Praha), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Filip Lesniak (Aalborg BK), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers), René Kotrík (FC Nitra)

útočníci: Filip Balaj (FC Nitra), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov), Róbert Polievka (MŠK Žilina)

 

najbližší program Slovenska v 2. kvalifikačnej skupine ME 2019:

1. septembra: Estónsko – Slovensko (Tallinn, 16.45 h)

5. septembra: Slovensko – Severné Írsko (Senica, 20.30 h)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona