Hapal oznámil nomináciu na najbližšie zápasy SR, pozvánku dostal aj mladý Boženík a Haraslín

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 12:04 • 2 min
Hapal oznámil nomináciu na najbližšie zápasy SR, pozvánku dostal aj mladý Boženík a Haraslín

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal nominoval 29 hráčov na medzištátny prípravný zápas proti Jordánsku (7. júna v Trnave) a duel E-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy s Azerbajdžanom (11. júna v Baku).

slovakia

left justify in out

Po prvom zo zápasov sa však nomináciu zúži na 23 mien. "Ktorí odídu, to bude to známe až po zápase s Jordánskom. Hráme prípravný zápas, ktorý je termínovo dosť blízko ku kvalifikačnému zápasu. Preto máme viac hráčov. Podobný model zvolil aj Wales. Čakajú nás v Azerbajdžane ťažké podmienky, bude tam veľké teplo, preto by sme chceli niektorých hráčov šetriť. Možno nás v zápase s Jordánskom nejaký hráč presvedčí a vezmeme ho aj do Azerbajdžanu. Všetko zostáva otvorené," povedal na kouč Slovákov Pavel Hapal.

 

Zároveň prezradil, že ešte zvažuje doplnenie nominácie o jedného hráča. "Meno si zatiaľ nechám pre seba, pretože má momentálne nejaký zdravotný problém," doplnil.

 

 



V tíme 49-ročného rodáka z českého Kroměříža nechýbajú dlhoročné opory - stredopoliari Marek Hamšík, Juraj Kucka či obranca Peter Pekarík. Súčasťou nominácie sú aj ďalší stabilní členovia slovenského mužstva - brankár Martin Dúbravka, stopér Milan Škriniar, defenzívny stredopoliar Stanislav Lobotka či ofenzívni hráči Ondrej Duda, Albert Rusnák a Róbert Mak.

 

Do Hapalovho menoslovu sa dostal aj László Bénes - kmeňový hráč nemeckej Borussie Mönchengladbach, ktorý v jari hosťoval v Holsteine Kiel, tiež Róbert Boženík z MŠK Žilina aj Lukáš Haraslín z poľskej Lechie Gdansk.

Slováci odohrajú júnové zápasy v čase, keď už majú takmer všetci hráči po klubovej sezóne. "To najpodstatnejšie bude motivovať hráčov, aby si sezónu predĺžili. Musíme ich ďalších 10 dní podržať v príprave a nastaviť hlavne v hlavách tak, aby boli pripravení na zápase v Azerbajdžane. V nedávnych týždňoch sme navštívili mnoho hráčov. Vypočuli si od nás to najpodstatnejšie, že zápas s Azerbajdžanom bude mimoriadne dôležitý, pretože tím, ktorý tam prehrá, to bude mať v kvalifikačnej skupine veľmi náročné. V Baku budeme musieť byť trpezliví, musíme sa vyrovnať s podmienkami, počasím aj úlohou favorita," myslí si Hapal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona