Hapal nominoval aj Žilinčana Bénesa či Niňaja z Lokerenu

NETKY.SK • 29 September 2015, 11:46 • 2 min
Hapal nominoval aj Žilinčana Bénesa či Niňaja z Lokerenu

MYJAVA - Tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal nominoval 23 futbalistov na nadchádzajúce stretnutia proti rovesníkom z Cypru (hrá sa vo štvrtok 8. októbra 2015 od 17.20 h v Myjave) a Holandska (v nedeľu 11. 10. o 14.30 h v Nijmegene) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska.

slovakia

left justify in out

"Dvadsaťjednotka" sa pokúsi odčiniť zaváhanie 0:1 v Bielorusku v úvodnom vystúpení tejto eliminácie, k čomu by mal pomôcť aj momentálne najlepší fortunaligový strelec Matúš Bero z majstrovského AS Trenčín. Ten má v kádri SR "21" klubových spoluhráčov Adriána Chovana a Lukáša Skovajsu.


Najpočetnejšie zastúpenie (7) spomedzi mužstiev najvyššej slovenskej súťaže má rovnako ako v predchádzajúcom asociačnom termíne MŠK Žilina. K Milanovi Škriniarovi, Denisovi Vavrovi, Róbertovi Mazáňovi, Jaroslavovi Mihalíkovi, Lukášovi Čmelíkovi a Miroslavovi Káčerovi sa pridal László Bénes, ktorému v septembri Hapal umožnil hrať ešte za výber do 19 rokov. Do menoslovu obrancov sa tentoraz nedostal iný Žilinčan Martin Králik. Nahradil ho legionár Branislav Niňaj z belgického Lokerenu, ktorý sa už zotavil zo zranenia.


Dovedna sa v nominácii SR "21" nachádza deväť futbalistov zahraničných tímov: okrem Niňaja ešte Marek Rodák, Juraj Chvátal, Martin Valjent, Tomáš Brigant, Martin Chrien, Albert Rusnák ml., Dávid Ivan a Stanislav Lobotka. Zoznam zverejnil Slovenský futbalový zväz (SFZ) prostredníctvom svojho oficiálneho facebookového konta.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na stretnutia proti rovesníkom z Cypru (vo štvrtok 8. októbra 2015 o 17.20 h v Myjave) a Holandska (v nedeľu 11. októbra 2015 o 14.30 h v Nijmegene) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska:

 

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (Fulham/Angl.)
Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Milan Škriniar, Denis Vavro, Róbert Mazáň (všetci MŠK Žilina), Juraj Chvátal (1. FC Slovácko/ČR), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Branislav Niňaj (Lokeren/Belg.)
Stredopoliari: Matúš Bero (AS Trenčín), Jaroslav Mihalík, Lukáš Čmelík, Miroslav Káčer, László Bénes (všetci MŠK Žilina), Tomáš Brigant, Martin Chrien (obaja Zbrojovka Brno/ČR), Albert Rusnák ml. (Groningen/Hol.), Dávid Ivan (Sampdoria Janov/Tal.), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.)
Útočníci: Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Polievka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Pavol Šafranko (1. FC Tatran Prešov)
Tréner: Pavel Hapal

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona