Hapal nechce hovoriť o zápase roka, proti Walesu idú naši naplno zabodovať

NETKY.SK • 9 Október 2019, 11:51 • 2 min
Hapal nechce hovoriť o zápase roka, proti Walesu idú naši naplno zabodovať

BRATISLAVA - Slovenských futbalistov čaká v bojoch o EURO 2020 skúška ohňom. Už zajtra sa totiž stretnú s reprezentáciou Walesu v rámci bojov kvalifikačnej E-skupiny. Výhodou pre našich môže byť domáce prostredie na štadióne Antona Malatinského v Trnave.

slovakia

left justify in out

V prípade plného bodového zisku odskočia "walleským drakom" na rozdiel šiestich bodov a budú len krôčik od naplnenia postupového sna. Po Walese Slováci uzavrú kvalifikáciu novembrovým dvojzápasom v Chorvátsku a doma s Azerbajdžanom (16., resp. 19. novembra).

 

img

 

Walesania majú so Slovákmi priaznivú bilanciu, keď ich zdolali v troch uplynulých dueloch za sebou. "Sokoli" prehrali s Walesom v marci v Cardiffe 0:1, podľahli mu aj na záverečnom turnaji EURO 2016 (1:2) a v trnavskom dueli kvalifikácie ME 2008 (2:5). To sú však už iba štatistiky, rozhodujúca bude na Štadióne Antona Malatinského momentálna forma aktérov na ihrisku.

 

img

 

"Naposledy v Cardiffe sme odohrali solídny zápas, teda až na jeho úvod a teraz pôjdeme do duelu v inom rozpoložení," povedal český kouč, ktorý sa bráni označeniu duelu za "zápas roka": "Máme pred sebou ešte tri zápasy a každý z nich bude dôležitý. Nechcem nás dostať pod tlak a tvrdiť, že zasa ide o zápas roka. Chceme sa ešte rehabilitovať pred vlastnými fanúšikmi za Chorvátsko. Pre nás môže byť zápasom roka možno až ten posledný s Azerbajdžanom a verte, že ani to nebude nič jednoduché. Takže to berme ako kvalifikačný zápas, v ktorom chceme zvíťaziť." 

 

img

 

"Chceme sa ešte rehabilitovať pred vlastnými fanúšikmi za Chorvátsko, takže by sme radi nadviazali najmä na druhý polčas v Budapešti, kde mužstvo dobre zareagovalo a zvíťazilo (2:1, pozn. red.)."

 

img

 

Pre kartový trest nebude domácim k dispozícii stopér Lazia Rím Denis Vavro a Hapal verí, že ho dokáže nahradiť. "Je to jeden z kľúčových postov, bude podstatné nahradiť Vavra pri jeho výpadku. Bude to post za post a verím, že sa rozhodneme dobre," vyjadril sa 50-ročný Hapal.

 

Možnými náhradami do páru s Milanom Škriniarom sú Norbert Gyömbér, Ľubomír Šatka či Dávid Hancko, veľa v zložení tímu však napovie aj situácia okolo pravého obrancu Petra Pekaríka. Toho v uplynulých mesiacoch limitoval zdravotný stav, na októbrový zraz však prišiel už zdravotne v poriadku.

 

img

 

Walesania priletia na Slovensko v dnešných popoludňajších hodinách, pričom nevyužijú možnosť oficiálneho tréningu v dejisku súboja. V mužstve waleského kouča Ryana Giggsa sú kvalitní hráči z anglickej Premier League, ich najväčšou hviezdou je útočník a kapitán Gareth Bale z Realu Madrid. Ostrovania majú výborné krídla, práve v týchto priestoroch by sa mohol zápas "lámať". Wales sa bude spoliehať aj na dobrú formu Daniela Jamesa z Manchestru United, ktorý využil v prvom súboji so SR chybu Pekaríka a rozhodol víťazným gólom zápas už v 5. minúte.

 

 

UEFA pôvodne súboj proti Walesu nariadila odohrať bez divákov. Slovenský futbalový zväz (SFZ) ale uspel s odvolaním. "Na začiatku som bol zdesený. To by bola rarita, ak by sme hrali proti Walesu bez divákov. Zafungovala ale diplomacia zväzu a uspeli sme pri odvolaní," okomentoval situáciu Hapal.

 

Zápas v Trnave povedú rozhodcovia zo Španielska, ako hlavný sa predstaví Carlos del Cerro Grande, na čiarach mu budú asistovať Juan Carlos Yuste a Roberto Alonso. Súboj v priamom prenose odvysiela RTVS. Slováci sú po piatich zápasoch v tabuľke E-skupiny na druhom mieste, keď na lídra z Chorvátska strácajú bod. Wales je so 6 bodmi na štvrtom mieste, má však o zápas menej. Na šampionát postúpia prví dvaja zo skupiny.

 

 

7. kolo kvalifikácie EURO 2020, štvrtok 10. októbra:

E-skupina:

Trnava

20.45 Slovensko - Wales /rozhodujú: Carlos del Cerro Grande - Juan Carlos Yuste, Roberto Alonso (všetci Šp.)/

 

Split

20.45 Chorvátsko - Maďarsko /rozhoduje: Daniele Orsato (Tal.)/

 

ďalší program skupiny:

nedeľa 13. októbra: Maďarsko - Azerbajdžan (18.00), Wales - Chorvátsko (20.45)

sobota 16. novembra: Azerbajdžan - Wales (18.00), Chorvátsko - SLOVENSKO (20.45)

utorok 19. novembra: SLOVENSKO - Azerbajdžan (20.45), Wales - Maďarsko (20.45)

 

tabuľka E-skupiny:

1. Chorvátsko 5 3 1 1 10:5 10

2. SLOVENSKO 5 3 0 2 9:7 9

3. Maďarsko 5 3 0 2 7:6 9

4. Wales 4 2 0 2 4:4 6

5. Azerbajdžan 5 0 1 4 5:13 1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies