Hapal napriek víťazstvu iba nechválil, mužom zápasu Čmelík

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 13:23 • 2 min
Hapal napriek víťazstvu iba nechválil, mužom zápasu Čmelík

BRATISLAVA- Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zostávajú aj po treťom tohtoročnom vystúpení bez prehry, nový tréner Pavel Hapal má na lavičke bilanciu dve víťazstvá a jeden nerozhodný výsledok.

slovakia

left justify in out

Po premiére 26. marca v Myjave a triumfe nad Nórskom (4:1) v semifinále dlhodobého turnaja Challenge Trophy a bezgólovej remíze s ukrajinskými rovesníkmi 30. 3. v Zlatých Moravciach si hráči SR "21" poradili v stredu na trávniku v Senici pred 1584 divákmi s výberom Česka 2:0. Po zmene strán sa presadil v 52. min útočník Slovana Bratislava Filip Ďuriš a gólovú "poistku" pridal v 83. min legionár z talianskej Sampdorie Janov Dávid Ivan.

 

Kormidelník slovenskej "dvadsaťjednotky" napriek dvojgólovému víťazstvu zverencov iba nechválil, hra nebola podľa jeho predstáv. "Nemôžem byť spokojný s výkonom mužstva. Kombinácie nám nevychádzali tak, ako sme chceli, neboli sme tak presní ako v predchádzajúcich dvoch prípravných stretnutiach," skonštatoval 45-ročný rodák z Kroměříža Hapal, ktorý však vyzdvihol hráčov za bojovnosť a túžbu vyhrať: "Vážim si víťazstvá, v ktorých to mužstvu nejde. Napokon sme sa dokázali vyrovnať s okolnosťami a doviesť duel do úspešného konca. Hráčom tak stúpa sebavedomie. Tvorí sa veľmi dobrá partia chlapcov a realizačného tímu. Verím, že do jesenného začiatku kvalifikácie ME 2017 pôjdeme dobre pripravení. Mužstvo hralo proti Česku pozorne v defenzíve, pri jednej kľúčovej situácii nás podržal brankár Chovan. Som rád, že sme zdolali český výber."

 

Dvadsaťjednotky oboch krajín sa v ostatných rokoch pravidelne stretávajú v prípravných stretnutiach. Vlani v máji zvíťazili v Senci mladí Slováci 3:1, v rokoch 2013 a 2012 ťahali s Čechmi za kratší koniec (výsledky: 0:1 v Kroměříži, resp. 1:2 v Senci) a v apríli 2011 sa v Šardiciach zrodila remíza 2:2. Teraz na Záhorí dosiahli futbalisti SR "21" druhé víťazstvo a vyrovnali bilanciu s tradičným protivníkom.

 

K úspešnému rezultátu v Senici prispel nováčik v Hapalovom výbere Lukáč Čmelík, ktorý dosiaľ nastupoval v mládežníckej reprezentácii do 19 rokov. Krídelník MŠK Žilina po príchode na trávnik v druhom polčase naservíroval ideálne prihrávky na kopačky Filipa Ďuriša i Dávida Ivana a tí už nemali problém skórovať. "Nastupoval som do zápasu s cieľom pomôcť mužstvu, to sa aj podarilo. Vyšli mi dve gólové prihrávky, treba však povedať, že dobrú prácu odviedli aj útočníci, ktorí si nabehli do priestoru a premenili šance," citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová 19-ročného muža stretnutia Čmelíka, ktorý ešte poznamenal: "Tréner Hapal forsíruje obdobný herný štýl, na aký som zvyknutý v Žiline, teda ofenzívnu hru a strieľané centre zo strany. Ak z toho padajú góly, je to výborné."

 

Radosť mal aj ďalší striedajúci hráč Filip Ďuriš, ktorý sa dostal na senický trávnik tiež na začiatku druhého dejstva a zakrátko poslal slovenskú dvadsaťjednotku do vedenia. Dvadsaťročný útočník Slovana Bratislava strelil v drese tímu SR "21" premiérový gól. "Zo začiatku nám nevychádzali niektoré veci, nemali sme dobrú medzihru. Myslím si, že proti Česku to bolo o bojovnosti, vysporiadali sme sa s tým tak, ako bolo potrebné. Vyhrali sme zápas a to je podstatné," uviedol F. Ďuriš.

 

Hráči slovenskej reprezentácie do 21 rokov napokon neotestovali systém GPS počas stredajšieho duelu s českými rovesníkmi, hoci realizačný tím pôvodne avizoval túto možnosť a zaujímavú novinku. Zverenci Pavla Hapala absolvovali predtým so zariadením umiestneným v medzilopatkovom priestore dve tréningové jednotky, do zápasu však nastúpili bez neho. "Po konzultácii hráčov s trénermi sme upustili od úmyslu. Hráči vyslovili obavy z možného zranenia najmä vo vzdušných osobných súbojoch, kde je veľký predpoklad kontaktu so súperom. Zariadenie by im mohlo spôsobiť drobné zranenie alebo nekoncentrovanosť na hru," povedal na margo systému GPS technický vedúci mužstva Jakub Kojnok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies