Hapal má k dispozícii kompletný káder, otázny je post brankára

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 14:33 • 2 min
Hapal má k dispozícii kompletný káder, otázny je post brankára

Šamorín - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odštartovala v pondelok v Šamoríne záverečnú prípravu na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie. Tie sa v Poľsku uskutočnia od 16. do 30. júna.

slovakia

left justify in out

Tréner Pavel Hapal mal k dispozícii širší 24-členný káder, pätica Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, László Bénes, Albert Rusnák a Matúš Bero je momentálne pri národnom A-tíme. Ondreja Dudu nepustila na šampionát nemecká Hertha Berlín. Konečnú nomináciu s 23 menami musia účastníci záverečného turnaja nahlásiť Európskej futbalovej únii (UEFA) do utorňajšej polnoci. "Všetci prišli načas a nikto nevykazoval známku zdravotného problému. Uvidíme na tréningu," povedal Hapal.

 

 

Deň pred uzávierkou nominácii mal takmer úplne jasno, koho vezme do Poľska. "Rozmýšľame možno v jednom prípade, aj v ňom sme rozhodnutí na 90 percent. Týka sa to ofenzívneho hráča. Tí, ktorí nepôjdu na ME, sa budú naďalej pripravovať s nami a čakať na nepopulárnu možnosť, pokiaľ by sme potrebovali niekoho nahradiť v prípade zranenia," pokračoval kouč. Už pred začiatkom tréningového kempu pristúpil k jednej dobrovoľnej a jednej vynútenej zmene v porovnaní so zaužívaným kádrom z kvalifikácie: "Nechceli sme brať štyroch brankárov. Matúš Hruška s nami absolvoval kompletnú kvalifikáciu, ale Adam Jakubech, ktorý ho vystriedal, nastupoval počas celej sezóny. Dávid Ivan väčšinou nebol členom základnej zostavy, no patril k dôležitým členom mužstva. Žiaľ, nemohli sme ho nominovať pre pretrvávajúce zdravotné problémy."

 

Podobne to dopadlo aj v prípade Dudu, ten sa však na rozdiel od Ivana nepodieľal na úspešnom kvalifikačnom ťažení. "Bol som s ním v kontakte, veľmi chcel reprezentovať. Chápem to však aj z pohľadu klubu. Nepôsobil s nami v kvalifikácii, ale je kvalitný futbalista. Nebyť zranení, možno by sme na klub pritlačili viac," uviedol Hapal. Zamestnávatelia nemajú povinnosť uvoľniť svojich hráčov, keďže podujatie sa nekoná v asociačnom termíne, čo by podľa českého trénera stálo za zamyslenie.

 

Naopak, kapitán Adam Zreľák sa stihol zotaviť a na zraz prišiel v stopercentnom stave. "Najprv bol smutný, že mu asi utečú ME. Podstúpil operáciu a vidíte, čo dnes dokáže medicína. Verím, že s nami pôjde do plného tréningu, preto však uvažujeme nad ofenzívnym hráčom. Nemusí to byť hrotový útočník, môže ísť aj o krídelného futbalistu," prezradil Hapal. Do kempu nevzal štyroch brankárov, takže trojica na tomto poste už je obsadená Adriánom Chovanom, Marekom Rodákom a Adamom Jakubechom, na svoje vyriešenie však čaká post jednotky. V kvalifikácii patril Chovanovi: "Teraz máme priestor na vyhodnotenie. Adrián bol v úlohe jednotky, ale nechytal v lige. Je to chúlostivá otázka, v bránke môže stáť iba jeden. Dnes určite nie je jasno o našej brankárskej jednotke. Uvidíme, ako sa budú prezentovať v kempe."

 

Káder slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov v tréningovom kempe v Šamoríne (5. - 10. júna 2017):

 

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik, Denis Vavro, Róbert Mazáň (všetci MŠK Žilina), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Martin Valjent (Ternana Calcio)

stredopoliari: Nicolas Špalek, Miroslav Káčer (obaja MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk)

útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (FK Jablonec), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov), Róbert Polievka (FO ŽP Šport Podbrezová), Lukáš Čmelík (Piast Glivice)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies