Hapal Dudu nevidel priamo v akcii: Záujem o ME v Poľsku má

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 11:23 • 2 min
Hapal Dudu nevidel priamo v akcii: Záujem o ME v Poľsku má

BERLÍN - Víťazstvo futbalistov Herthy Berlín nad Borussiou Dortmund v 24. kole nemeckej bundesligy sledoval v hľadisku aj Pavel Hapal. Tréner slovenskej dvadsaťjednotky však videl v akcii iba Petra Pekaríka. Ondrej Duda, za ktorým Hapal pricestoval, si totiž na poslednom predzápasovom tréningu poranil sval.

slovakia

left justify in out

Nefiguroval tak na súpiske Herthy na duel s Borussiou. "Stretli sme sa, tak ako bolo plánované, až po zápase, Ondrej ho videl z inej časti štadióna," povedal Hapal pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu. Išlo o prvý osobný kontakt kouča 21-ky so slovenským legionárom, ktorý by sa mohol stať súčasťou kádra pre júnový finálový turnaj ME 21 v Poľsku.

 

"Potrebovali sme si s ním vyjasniť, ako sa na možný štart v tíme do 21 rokov pozerá on sám. Samozrejme, hovoríme o základných pravidlách, faktorov, ovplyvňujúcich Dudovu účasť v kádri dvadsaťjednotky je viac, počnúc zdravím a končiac povedzme jeho reálnou pripravenosťou," vysvetlil Hapal zámer cesty do Berlína.

 

Po debate s Dudom je podľa Hapala zrejmé, že futbalista záujem má. A to napriek tomu, že podľa klubového lekára si poranený sval vyžiada dva, možno až tri týždne liečenia. "Želáme mu návrat na ihriská v plnej sile. Vieme teraz, ako uvažuje, on vie, že máme záujem. Naša vzájomná debata bola veľmi príjemná, Ondrej potvrdil, že je inteligentný, rozhľadený, charakterný mladý muž, pre slovenský futbal je len dobre, že ho má," dodal Hapal pre futbalsfz.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona