Hapal chce pomôcť Olomoucu, ale zostáva v Senici

NETKY.SK • 17 Október 2014, 12:20 • 2 min
Hapal chce pomôcť Olomoucu, ale zostáva v Senici

OLOMOUC - Český tréner slovenského tímu FK Senica Pavel Hapal má v záujme pomôcť Sigme Olomouc, futbalovému klubu, ktorý ho vychoval a momentálne má značné problémy.

slovakia

left justify in out

Sigma, v ktorej začínal s profesionálnou kariérou, po zostupe do druhej ligy upadá. Hapal spolu s ďalším bývalým českým reprezentantom a klubovou legendou Tomášom Ujfalušim stoja za verejnou výzvou "Spojme sily pre Sigmu". V Česku sa špekuluje o vstupe Hapala do štruktúr Sigmy, nie však na pozíciu kouča.

 

"Áno, som tréner, mám v Senici do leta zmluvu, ale nič z toho mi nebráni zaujímať sa o klub, ktorý ma vychoval a mám k nemu stále úzky vzťah. Ten klub je teraz v núdzi a ja spolu s ľuďmi, ktorí výzvu 'Spojme sily pre Sigmu' iniciovali, cítim, že mám čo ponúknuť," povedal v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Sport 45-ročný kormidelník. "Nejde mi o funkciu a už vôbec nie o nejaký profit. Prvoradé je pomôcť Sigme, vrátiť ju tam, kam patrí. Aby človek niečo také dosiahol, musí mať právomoci. Takže áno, ak hovoríme o plánoch, je v nich zahrnuté aj to, že by som sa nejakým spôsobom podieľal na riadení Sigmy," vysvetlil niekdajší tréner Nitry, Žiliny či poľského Zaglebia Lubin. 

 

Hapal prebral "záhorákov" v marci a obsadil s nimi v minulej sezóne šiestu pozíciu. Momentálne sú Seničania v najvyššej slovenskej súťaži na treťom mieste. S českým trénerom sú v klube spokojní a nad jeho uvoľnením neuvažuje vedenie ani on samotný. "Keby situácia došla tak ďaleko, že by bol môj vstup do Sigmy na programe dňa, musel by som sa k tomu nejako postaviť. To je však v tejto chvíli ešte predčasné," objasnil Pavel Hapal, ktorý hrával za Olomouc až štyrikrát v rokoch 1986 - 1988, 1990 - 1992, 1998 - 1999 a napokon 2000 - 2001. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies