Hanzel sa vrátil do Trnavy, podpísal do 30. júna 2016

NETKY.SK • 3 September 2015, 11:19 • 2 min
Hanzel sa vrátil do Trnavy, podpísal do 30. júna 2016

TRNAVA - Ľavý obranca Ľuboš Hanzel bude opäť hrať za slovenský prvoligový futbalový klub FC Spartak Trnava. Dvadsaťosemročný (nar. 7. mája 1987) rodák zo Zavaru trénoval s "andelmi" už dlhšie a dohodol sa na spolupráci do 30. júna 2016.

slovakia

left justify in out

Odchovanec Spartaka už pôsobil v "slovenskom Ríme" v rokoch 2004 až 2012, medzitým hosťoval v Senci a nemeckom Schalke 04 Gelsenkirchen. V roku 2013 zamieril do poľskej Jagiellonie Bialystok, následne si obliekol dres FC Banants Jerevan a potom si vyskúšal angažmán v pražskej Dukle. Uplynulú sezónu strávil v spomenutom arménskom mužstve pod trénerským vedením krajana Zsolta Hornyáka. Za slovenskú reprezentáciu odohral jedno stretnutie - 6. júna 2009 si v kvalifikácii MS 2010 na bratislavskom Tehelnom poli pripísal zásah pri vysokom víťazstve 7:0 nad San Marínom.

 

"Vrátil som sa do prostredia, kde som vyrástol. Teraz je šanca hrať v peknom modernom stánku. Zavážila aj rodina, takto môžeme byť spolu bližšie. Nemal som inú ponuku zo zahraničia, takže som neváhal. City Arena úplne inak pôsobí na futbalistu, je tam omnoho lepšia atmosféra, ženie to dopredu. Môžu potom odovzdať 120-percentné výkony. V Trnave je fanúšik dvanástym hráčom a na novom Štadióne Antona Malatinského to platí dvojnásobne," citovala novú akvizíciu oficiálna internetová stránka trnavského klubu.

 

S novým koučom Spartaka Ivanom Huckom sa Hanzel pozná ešte z mládežníckych národných výberov, neskôr ho Hucko viedol aj v Trnave. Hanzel sa v súčasnej kabíne "andelov" stretol so starým známym Ľubošom Kamenárom: "V minulom ročníku sme boli v dennom kontakte. Tiež prišiel, aby pomohol tímu k úspechom. Teší ma, že sme sa po čase zišli v jednom mužstve. Je to môj dobrý kamarát."

 

Ľuboš Hanzel bude svojmu novému zamestnávateľovi k dispozícii už v piatkovej exhibícii s francúzskym klubom Olympique Marseille: "V Európe majú veľké meno. Pre nás to predstavuje výzvu ukázať sa v pozitívnom svetle. Pokúsime sa predviesť divákom čo najlepší výkon. Určite príde do hľadiska mnoho ľudí. Je výborné, že do Trnavy zavíta takýto súper a fanúšikovia si pozrú top klub i hráčov."

 

K angažovaniu 28-ročného krajného beka sa na webe spartak.sk vyjadril aj prezident FC Spartak Dušan Keketi st.: "Bol u nás už asi tri týždne v tréningu, zvažovali sme uzavretie zmluvy. Po rozhovore s trénermi, ktorí usúdili, že na skúške sa javil dobre, sme pristúpili k podpisu. Vieme, že na ľavú stranu defenzívy potrebujeme alternatívu k Matúšovi Čonkovi, čo sa preukázalo pri jeho zranení."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona