Hantuchovú veľmi motivuje spolupráca s Lundgrenom

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 14:57 • 2 min
Hantuchovú veľmi motivuje spolupráca s Lundgrenom

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si nevie vynachváliť spoluprácu so švédskym koučom Petrom Lundgrenom, ktorý v minulosti trénersky viedol napríklad Rogera Federera, Marata Safina, Marcela Riosa či Stanislasa Wawrinku.

slovakia

left justify in out

"Je to úžasné. Ani nedokážem popísať, aká som vďačná za príležitosť pracovať s ním. Túžila som po tom už roky, ale on sa venoval mužskému okruhu a koučoval hráčov riadneho kalibru. Mať takúto možnosť v tomto štádiu mojej kariéry je veľmi motivujúce. Dodáva mi to novú energiu," povedala čoskoro 31-ročná popradská rodáčka pre web Tenisovej asociácie žien (WTA). 

 

Kooperácia sa naplno rozbehla v marci a Hantuchová po predchádzajúcej sérii piatich prehier bola vo štvrťfinále na zelenej antuke v americkom Charlestone. Aspoň tri zápasové úspechy na jednom podujatí dosiahla premiérovo od prieniku do septembrového štvrťfinále newyorských grandslamových US Open. 

 

Pre niekdajšieho 25. hráča renkingu ATP Lundgrena priniesol prechod do inej sféry niekoľko noviniek. "Som si istá, že zažíva veci, ktoré u mužov nepoznal. Napríklad tri dvojchyby v rade, ale aj koučovanie na kurte. Bolo až úsmevné, ako prišiel za mnou na konzultáciu a ani si nesadol. Bol však veľmi prekvapený aj tým, ako prudko hráme," skonštatovala bývalá päťka hodnotenia Hantuchová, teraz 30. v počítačovom poradí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona