Hantuchovej Top 3 roka: Fed Cup, US Open a Birmingham

NETKY.SK • 24 Október 2013, 13:49 • 2 min
Hantuchovej Top 3 roka: Fed Cup, US Open a Birmingham

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová zatiaľ nevie, či jej spolupráca s košickou rodáčkou Martinou Hingisovou vo štvorhre bude pokračovať aj v sezóne 2014.

slovakia

left justify in out

"Doteraz sme sa o tom nejako nebavili. Možno bude príležitosť zaoberať sa tým práve počas jej pobudnutia v Bratislave," skonštatovala Daniela Hantuchová na štvrtkovej prezentačnej tlačovej besede v súvislosti s exhibičným podujatím Tennis Classic, ktoré sa uskutoční 4. decembra od 19.00 h v Aegon aréne NTC za účasti spomenutých dvoch hráčok a Francúzov Jo-Wilfrieda Tsongu a Gaela Monfilsa. 

Niekdajšia päťka svetového rebríčka sa napokon nezmestila nad čiaru tzv. malých MS WTA v bulharskej Sofii, takže tento súťažný ročník sa pre ňu už skončil. "Mám za sebou týždeň voľna, ešte ma čaká týždňová dovolenka," predznamenala 30-ročná popradská rodáčka Hantuchová a podotkla, že v dovolenkovom duchu bude aj jej pobyt 12. - 16. novembra na súkromnom ostrove britského miliardára Sira Richarda Bransona v Karibiku, kde si zahrá na exhibičnom podujatí Necker Cup: "Veľmi sa na to teším." 

Semifinalistka Australian Open 2008 uznala, že v tomto štádiu kariéry musí brať na vedomie aj limity a o to viac si vychutnávať úspechy: "Pri hodnotení sezóny by som na prvé miesto zaradila naše februárové fedcupové víťazstvo v Srbsku. Do Top 3 ďalej asi patria postup do štvrťfinále US Open a triumf v Birminghame. Konečne som totiž získala titul aj na mojej obľúbenej tráve. S pribúdajúcim vekom už tých vrcholov nie je toľko... Nezostáva mi iné, než to akceptovať. Aj vzhľadom na problémy s nohou, ktorú si chcem teraz doliečiť, boli týždne a obdobia, keď som sa nemohla pripravovať podľa predstáv. Treba využiť tie priaznivejšie fázy a zvyšok prijímať taký, aký je. Na nepríjemné zážitky sa snažím čím skôr zabudnúť. Beriem to deň za dňom. Aj na olympijské hry 2016 v Riu hovorím, že ´prečo nie?´, ale ide o to, či ma vtedy ešte bude tenis napĺňať. Možno sa jedného dňa zobudím a už budem cítiť, že ma priťahuje niečo nové." 

K spomenutým nepríjemným zážitkom tento rok patrila aprílová prehra v Moskve v semifinále Pohára federácie. "Veľká škoda, že si nezahráme budúcotýždňové finále. Mali sme k nemu veľmi blízko a na Talianky sme si mohli trúfať. Po zime budeme mať ďalšiu šancu, ale nesmieme hľadieť priďaleko dopredu. Musíme sa najprv naplno koncentrovať hneď na prvý krok, pretože Nemky budú veľmi silný súper," upozornila spoludržiteľka Fed Cupu 2002. 

Hantuchovú sprevádzal na Kremeľskom pohári v Moskve kouč Vladimír Pláteník, ale definitíva v tomto smere ešte nepadla: "Trénerskú otázku teraz riešim. Po dovolenke sa rozhodnem, akou cestou pôjdem ďalej." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona