Hantuchovej štart v Birminghame je otázny

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 14:56 • 2 min
Hantuchovej štart v Birminghame je otázny

BIRMINGHAM - Po Magdaléne Rybárikovej sa do semifinále dvojhry na turnaji WTA v anglickom Birminghame (dotácia 235.000 USD) prebojovala aj ďalšia slovenská tenistka Daniela Hantuchová.

slovakia

left justify in out

Finalistka z roku 2011 si vo štvrťfinále poradila s pätnástou nasadenou Taliankou Francescou Schiavoneovou za 3:23 h po skvelom obrate a obrovskej trojsetovej dráme 6:7 (8), 6:4 a 7:6 (3). V druhom dejstve dokázala otočiť z 1:4, v treťom z 0:3 a rovnaké manko zmazala aj v rozhodujúcom tajbrejku! Súperkou slovenskej tenistky v sobotňajšom semifinále bude Alison Riskeová. Američanka vo štvrťfinále vyradila piatu nasadenú Nemku Sabine Lisickú v troch setoch 7:6 (2), 2:6 a 6:4. Zápas za stavu 2:2 v rozhodujúcom dejstve v piatok prerušili pre tmu. V prvom sete si obe hráčky držali svoje podanie a rozhodnutie padlo až v tajbrejku, v ktorom mala navrch Schiavoneová. Za stavu 9:8 premenila v poradí štvrtý setbal. V druhom dejstve si Talianka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0. Hantuchová následne požiadala o medical time out a nechala si ošetriť pravý členok. Po návrate na dvorec Slovenka pridala na agresivite na returne, od stavu 1:4 získala päť gemov v rade a vynútila si tretí set. V ňom prehrávala Hantuchová 0:3, no dokázala vyrovnať na 3:3 a v tajbrejku slávila úspech, keď od stavu 0:3 získala sedem bodov v rade.

Hantuchová po skvelom obrate žiarila spokojnosťou. "Pre takéto chvíle človek hrá tenis. Bol to jeden z najkrajších zápasov v kariére, škoda, že takéto duely musia mať len jedného víťaza, lebo by sme si to zaslúžili obe. Francesca je skvelá hráčka, mám pred ňou veľký rešpekt. Obe sa veľmi dobre poznáme. Ani sama neviem, ako sa mi podarilo otočiť tento duel. Bojovala som do poslednej loptičky, nevzdávala som sa ani za nepriaznivého stavu a vyplatilo sa. V druhom sete za stavu 0:3 som sa nechala ošetriť, pretože ma pobolievalo chodidlo. Nemôžem ani pohnúť nohou a vôbec neviem, či budem môcť nastúpiť na semifinále. Po ošetrení som musela hrať stokrát agresívnejšie, lebo moc som sa nemohla hýbať za loptami. Bolo to s maximálnou dávkou rizika, " povedala pre TASR bývalá svetová päťka. 

Dvojhra - štvrťfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Francesca Schiavoneová (15-Tal.) 6:7, (6), 6:4, 7:6 (3)
Alison Riskeová (USA) - Sabine Lisická (5-Nem.) 7:6 (2), 2:6, 6:4

V semifinále aj Rybáriková, víťazka z roku 2009

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa suverénnym spôsobom prebojovala už do semifinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v anglickom Birminghame (dotácia 235.000 USD). Šampiónka z roku 2009 vo štvrťfinále ako nasadená šestnástka deklasovala Američanku Madison Keysovú za 52 minút 6:3 a 6:0. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti Chorvátke Donne Vekičovej, ktorá v piatok vyradila tretiu nasadenú Rumunku Soranu Cirsteovú. Rybáriková počas celého zápasu s Keysovou kvalitne servovala i returnovala. V oboch setoch trikrát prelomila podanie Američanky, pričom v druhom dejstve jej uštedrila "kanára". Pre zverenku trénera Petra Hubera je turnaj v Birminghame súčasťou prípravy na Wimbledon. Na podujatí AEGON Classic má Rybáriková vďaka postupu medzi elitné kvarteto už istú prémiu 10.565 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. Slovenská dvojka získala v roku 2009 v Birminghame prvý titul na okruhu WTA, vo februári 2011 pridala ďalší v Memphise a vlani nenašla premožiteľku vo Washingtone. Rybáriková po hladkom postupe do semifinále netajila veľkú spokojnosť. "Podala som veľmi dobrý výkon. Hrala som môj tenis, všetko mi vychádzalo. Nečakala som, že to bude až také hladké, pretože Keysová dobre servuje a hrá agresívne. Dôležité bolo, že hneď v úvodnom geme som ju brejkla, keď som jej zabila všetky returny. Hoci fúkal vietor a bolo dosť chladno, na kurte som sa cítila dobre a uvoľnene," povedala pre TASR Slovenka, ktorá proti Vekičovej očakáva ťažký zápas. "Raz som s ňou hrala v Taškente, no vtedy som sa pred začiatkom turnaja fyzicky necítila dobre. Bola som chorá, takže ten zápas nemôžem brať ako nejakú bernú mincu. Je to nepríjemná hráčka, ktorá veľa vybehá. Určite nie je náhoda, že postúpila až do semifinále. Veľmi dobre servuje. Urobím však všetko pre to, aby som postúpila do druhého birminghamského finále."

Dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (16-SR) - Alison Keysová (USA) 6:3, 6:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies