Hantuchová vo štvrťfinále proti Radwanskej: "Age mám čo odplácať" - SÚHRN

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:26 • 2 min
Hantuchová vo štvrťfinále proti Radwanskej: "Age mám čo odplácať" - SÚHRN

Hantuchová vo štvrťfinále proti Radwanskej: "Age mám čo odplácať" - SÚHRN

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v americkom Carlsbade (dotácia 721.000 dolárov). V dramatickom osemfinále si ako nasadená osmička poradila s Číňankou Ťie Čeng za 2:16 h v troch setoch 6:2, 4:6, 6:4 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 5:0.
      Hantuchová mala duel dobre rozohratý, keď viedla 6:2 a 2:0. Ťie Čeng však otočila nepriaznivý vývoj, druhý set získala vo svoj prospech a v treťom si po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:2. Hantuchová sa ale dokázala zmobilizovať a šnúrou štyroch gemov si zabezpečila postup medzi elitnú osmičku. Jej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok tretia nasadená Poľka Agnieszka Radwanská, s ktorou vlani prehrala na podujatí Mercury Insurance Open v San Diegu v semifinále, V celkovej bilancii vedie bývalá svetová juniorská jednotka 4:2.
      Hantuchová po víťazstve nad Ťie Čeng netajila veľkú spokojnosť. "Teším sa, že sa mi podarilo postúpiť do ďalšieho štvrťfinále a otočiť ťažký zápas. Úvod bol z mojej strany veľmi dobrý, viedla som 6:2, 2:0, no Ťie Čang potom začala hrať vynikajúco. Viac riskovala, chodila si po údery, bola agresívnejšia. Za stavu 2:4 v treťom sete mi nebolo všetko jedno, no zabojovala som a napokon dotiahla zápas do úspešného konca. Veľmi dôležitý bol siedmy gem. Ak by sa Číňanke podarilo získať dvojitý brejk, už by bolo veľmi ťažké niečo s tým urobiť. Našťastie som si podržala podanie a dostala som sa na koňa. Pridala som sa agresivite a záver zápasu bol už v mojej réžii," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá sa už teší na štvrťfinále proti Agnieszke Radwanskej.
      "S Agnieszkou sme veľmi dobré kamarátky na dvorci i mimo neho, na budúci týždeň hráme spolu štvorhru na turnaji v Toronte. Vo štvrťfinále v Carlsbade však pôjde priateľstvo bokom a obe pôjdeme do tohto zápasu s tým, že chceme zvíťaziť. V Kalifornii sa mi hrá zatiaľ výborne. Nemám čo stratiť, favoritkou je ona. Age mám čo vracať a pokúsim sa jej odplatiť vlaňajšiu semifinálovú prehru. Je to veľmi nepríjemná hráčka, často mení rytmus a rozoberá súperky. Ak chcem uspieť, musím byť koncentrovaná a podať maximálny výkon," dodala Hantuchová, ktorá má v Carlsbade už teraz istú prémiu 15.200 dolárov a 120 bodov do rebríčka WTA.
      
      dvojhra - osemfinále:
      Daniela HANTUCHOVÁ (8-SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:2, 4:6, 6:4

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies