Hantuchová v semifinále štvorhry: "Konečne som prelomila kliatbu"

NETKY.SK • 9 September 2011, 15:48 • 2 min
Hantuchová v semifinále štvorhry: "Konečne som prelomila kliatbu"

Hantuchová v semifinále štvorhry: "Konečne som prelomila kliatbu"

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále spoločne s Poľkou Agnieszkou Radwanskou vyradili pätnásty nasadený taliansky pár Sara Erraniová, Roberta Vinciová v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (3).
      V dueli o postup do finále nastúpia víťazky podujatia v Miami v sobotu proti štvrtému nasadenému americkému páru Liezel Hunerová, Lisa Raymondová. Hantuchová má šancu postúpiť do štvrtého grandslamového deblového finále v kariére. Dvakrát hrala o titul na Australian Open a raz na Roland Garros, ani v jednom prípade ale nebola úspešná. Hantuchová je však držiteľkou kompletnej grandslamovej zbierky v mixe.
      Hantuchová bola rada, že sa jej vo Flushing Meadows prvýkrát podarilo postúpiť medzi elitné deblové kvarteto. "Teší ma, že som na US Open konečne prelomila kliatbu a po sérii neúspešných výsledkov sa mi vo štvorhre podarilo dostať do semifinále. S Agou sme hrali super, dobre sme sa na dvorci dopĺňali. Erraniová s Vinicovou sú nepríjemné súperky a známe obranárky, ktoré veľa vybehajú. Dôležité bolo, že sme hrali počas celého zápasu agresívne a tlačili sme ich. Vychádzalo nám podanie i voleje, na sieti sme ich prevýšili," povedala pre TASR Hantuchová.
      Pre'zverenku trénera Mateja Liptáka je postup do semifinále štvorhry náplasťou za nevydarené účinkovanie vo dvojhre, kde nečakane skončila už v 1. kole na rakete Francúzky Pauline Parmentierovej. "Mne ani Age to vo dvojhre nevyšlo a som rada, že sme si takto napravili dojem. Postup do semifinále štvorhry je veľmi pekným výsledkom. S jedlom rastie chuť a bolo by skvelé, keby sme vyhrali ešte dva zápasy, veď grandslamový titul vo štvorhre mi v mojej zbierke ešte chýba. Bude to však ťažké. Huberová s Raymondovou sú bývalé svetové jednotky, majú viac deblových skúseností ako my i cenných trofejí. Určite však zabojujeme a pokúsime sa prekvapiť. Nevideli sme ich hrať ešte spolu. Ak však chceme uspieť, musíme hrať aktívne a rozhýbať ich," dodala Hantuchová.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona