Hantuchová v Linzi proti Schnyderovej: "Musím hrať totálne maximum"

NETKY.SK • 15 Október 2010, 07:36 • 2 min
Hantuchová v Linzi proti Schnyderovej: "Musím hrať totálne maximum"

Hantuchová v Linzi proti Schnyderovej: "Musím hrať totálne maximum"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v rakúskom Linzi (dotácia 220.000 dolárov). Víťazka podujatia Generali Ladies z roku 2007 si v druhom kole ako nasadená dvojka poradila so Španielkou Carlou Suarezovej Navarrovou za 93 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok po 17.00 proti Švajčiarke Patty Schnyderovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 10:8, pričom ťahá päťzápasovú víťaznú šnúru. Práve Schnyderovú zdolala Hantuchová v Linzi vo finále pred tromi rokmi. Zaujímavosťou je, že v utorok si obe hráčky v rámci propagácie jubilejného 20. ročníka turnaja zahrali na námestí.
Hantuchová prehrávala v úvode zápasu so Suarezovou Navarrovou 1:3, keď nevedela nájsť protizbraň na nepríjemné topspinové údery Španielky. Slovenka však v ďalších minútach zlepšila pohyb po dvorci, otočila na 4:3 a v koncovke setu slávila úspech. Hantuchová sa dostala na koňa, v druhom dejstve si po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 4:1 a druhý vzájomný zápas so Suarezovou Navarrovou s prehľadom dotiahla do víťazného konca. Za stavu 5:3 premenila pri vlastnom podaní po šiestom ese v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Španielkou na 2:0, vlani ju zdolala tiež v dvoch setoch na turnaji v Pekingu. Hantuchová má v Linzi už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.
Hantuchová po triumfe nad Suarezovou Navarrovou neskrývala radosť. "Bol to úplne odlišný zápas ako v 1. kole proti Kateryne Bondarenkovej. Chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla na štýl hry Španielky, ktorá vie byť veľmi nebezpečná. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch. Hrala som trpezlivo a múdro a snažila som sa nedávať winnery z nepripravených pozícií. V kľúčových momentoch ma podržalo podanie. Je vždy dobré, keď sa môžete oprieť o servis," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá očakáva proti Schnyderovej veľmi ťažký zápas. "Popri setrám Williamsovým mám práve pred Patty najväčší rešpekt. Sú to vždy neskutočne vyrovnané zápasy. Musím hrať totálne maximum, ak chcem uspieť, pretože Patty je vždy veľmi motivovaná, keď hrá proti mne a nič mi nedaruje. V rámci propragácie turnaja sme si zahrali spolu na námestí a bolo to veľmi milé. Linz je zlaté mesto a je pekné, že organizátori aj takto propagujú tenis. Niečo podobné v minulosti odštartovali v Dubaji, kde nastúpili proti sebe Nadal s Federerom," dodala Hantuchová.
  
dvojhra - 2. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (2-SR) - Carla Suarezová Navarrová (Šp.) 6:4, 6:3, Patty Schnyderová (Švajč.) - Klára Zakopalová (8-ČR) 6:2, 6:0  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies