Hantuchová už asi nie je nad čiarou Sofie, ale šanca žije

NETKY.SK • 19 Október 2013, 09:34 • 2 min
Hantuchová už asi nie je nad čiarou Sofie, ale šanca žije

SOFIA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová vzhľadom na všetky priebežne informácie vrátane zatiaľ neoficiálnych už nie je nad čiarou v súvislosti s tzv. malými MS WTA v Sofii.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie o jej prípadnom zotrvaní medzi aktérkami možno padne už do konca týždňa, a to na turnaji v Luxemburgu. Výberové koncoročné podujatie pod názvom Garanti Koza Tournament of Champions sa v bulharskej metropole uskutoční 29. októbra - 3. novembra.

Situácia je stále značne zamotaná a s viacerými nevyjasnenými faktormi, ale v zásade platí, že Hantuchová si v Sofii zahrá, ak aspoň tri tenistky zo štvorice Roberta Vinciová, Maria Kirilenková, Jelena Vesninová a Anastasia Pavľučenkovová dajú prednosť finále Pohára federácie a zároveň v Luxemburgu nezíska titul Dánka Caroline Wozniacka alebo Nemka Sabine Lisická a ešte zároveň sa na rovnakom podujatí nedostane do finále Srbka Bojana Jovanovská. 

Koncoročný turnaj, ktorý vznikol v roku 2009, je určený pre víťazky podujatí so štatútom International v predmetnej sezóne, miestenku získa šesť najlepších podľa postavenia vo svetovom rebríčku pri uzávierke, čo v tomto prípade bude 21. októbra. Zostávajúce dve aktérky sa predstavia na základe voľnej karty a už je známe, že nimi budú domáca Cvetana Pironkovová a Srbka Ana Ivanovičová. 

Američanka Serena Williamsová, Poľka Agnieszka Radwanská, Talianka Sara Erraniová, Číňanka Na Li, Srbka Jelena Jankovičová a Nemka Angelique Kerberová podľa pravidiel ubudli z okruhu tým, že sa kvalifikovali na singlovú časť "veľkých" MS WTA do tureckého Istanbulu (22. - 27. októbra). Vinciová a Kirilenková sa 2. - 3. novembra podľa doterajších indícií skôr dajú očakávať vo finále Fed Cupu v Cagliari. Neplatí to však pri Vesninovej, ktorá pre portál Championat vyhlásila, že dá prednosť Sofii. Navyše, magazín Tennis referoval o takomto pláne aj v súvislosti s Pavľučenkovovou, ktorá v piatok premohla Hantuchovú v moskovskom štvrťfinále 6:0, 6:4. 

Po uvedenom preškrtaní zoznamu hráčok a na základe oficiálneho renkingu k 14. októbru je Hantuchová siedma za Rumunkou Simonou Halepovou, Austrálčankou Samanthou Stosurovou, spomenutými Vesninovou a Pavľučenkovovou, Francúzkou Alizé Cornetovou a Češkou Luciou Šafářovou. 

Tenistky ešte majú na splnenie základnej podmienky v podobe triumfu na turnaji International jednu šancu v Luxemburgu. Wozniacka figuruje na 9. priečke k 14. októbru a Lisická na 15. pozícii, takže obe by sa prostredníctvom tohtotýždňového titulu určite dostali pred Hantuchovú. Jovanovskej, ktorá triumfovala na turnaji International v Taškente a splnila tým základnú podmienku, na to stačí aj prienik do finále. 

"Turnaj majsteriek" sa koná na tvrdom povrchu v hale a má dotáciu 750 000 USD. Prvé tri ročníky sa uskutočnili v rezorte Nusa Dua na indonézskom ostrove Bali, postupne triumfovali Francúzka Aravane Rezaiová a dva razy Ivanovičová. Vlani sa pri premiére podujatia v Arene Armeec v Sofii radovala Ruska Naďa Petrovová. V sezóne 2014 bude dejiskom Plovdiv. 

Hantuchová štartovala na troch zo štyroch doterajších ročníkov Tournament of Champions. V sezóne 2010 obsadila štvrté miesto, predvlani prehrala vo štvrťfinálovom 1. kole (pri vtedajšom k.o.-systéme, napokon si však ako náhradníčka ešte zahrala o tretiu priečku a neuspela), minulý rok inkasovala tri prehry v základnej skupine. Magdaléna Rybáriková v sezóne 2009 prehrala oba duely v základnej skupine (pôvodný formát bol štyri skupiny po tri tenistky). 

Zoznam víťaziek tohtoročných turnajov WTA International a ich postavenie vo svetovom rebríčku tenistiek vo dvojhre neoficiálne online k 18. októbru pred dohraním všetkých piatkových štvrťfinále v Luxemburgu: 
1. Serena Williamsová (USA) Bastad - MS WTA 
4. Agnieszka Radwanská (Poľ.) Auckland, Soul - MS WTA 
5. Na Li (Čína) Šen-čen - MS WTA 
7. Sara Erraniová (Tal.) Acapulco - MS WTA 
8. Jelena Jankovičová (Srb.) Bogota - MS WTA 
9. Angelique Kerberová (Nem.) Linz - MS WTA 
13. Roberta Vinciová (Tal.) Katovice, Palermo - pravdepodobný štart vo finále Pohára federácie 
15. Simona Halepová (Rum.) Norimberg, Hertogenbosch, Budapešť 
18. Maria Kirilenková (Rus.) Pattaya - pravdepodobný štart vo finále Pohára federácie 
20. Samantha Stosurová (Aus.) Osaka 
25. Jelena Vesninová (Rus.) Hobart - vyhlásila, že nebude hrať vo finále Pohára federácie 
26. Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) Monterrey, Oeiras - vyskytli sa tvrdenia, že nebude hrať vo finále Pohára federácie 
27. Alizé Cornetová (Fr.) Štrasburg 
29. Lucie Šafářová (ČR) Québec City 
------------------------------------------------------- 
33. Daniela Hantuchová (SR) Birmingham 
37. Bojana Jovanovská (Srb.) Taškent 
38. Magdaléna Rybáriková (SR) Washington 
40. Elina Svitolinová (Ukr.) Baku 
42. Francesca Schiavoneová (Tal.) Marrákeš 
49. Yvonne Meusburgerová (Rak.) Bad Gastein 
51. Marina Erakovicová (N. Zél.) Memphis 
53. Monica Niculescová (Rum.) Florianópolis 
60. Šuaj Čang (Čína) Kuang-čou 
63. Karolína Plíšková (ČR) Kuala Lumpur 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona