Hantuchová: Úroveň hráčok Top 10 je oveľa nižšia ako kedysi

NETKY.SK • 26 Február 2016, 16:21 • 2 min
Hantuchová: Úroveň hráčok Top 10 je oveľa nižšia ako kedysi

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si povzdychla, že nápaditá hra z jej éry je minulosťou, finesy sa vytrácajú.

slovakia

left justify in out

"Tenisová inteligencia mizne a je čoraz ťažšie dosahovať výsledky. Nové technológie produkujú lepšie atleticky vybavené hráčky, chýba však jemnocit. Všetky si počínajú stereotypne. Pri terajšej rýchlosti sa zložito uplatňujú stratégie. Najlepších 150 na svete je veľmi vyrovnaných, triumfy sa zbierajú ťažko. Zároveň si však myslím, že úroveň Top 10 je oveľa nižšia ako v sezónach 2002 či 2003. Aktuálne hráčky nie sú tenisovými osobnosti. Keď Šarapovová a Serena skončia, neviem, kto ich nahradí," citoval web Punto de Break niekdajšiu päťku renkingu Hantuchovú, momentálne 171. v počítačovom poradí.


Tridsaťdvaročná popradská rodáčka sa nazdáva, že prístup mladých adeptiek je iný ako v minulosti: "Nedávno som si zaspomínala s Martinou Hingisovou na časy, keď sme strávili päť hodín na kurte a potom sme o tenise debatovali ďalšie tri hodiny pri večeri. Dnes sú herné tréningy 45-minútové a ide sa na fyzickú prípravu. Z toho vyvstáva ten nedostatok výnimočných zjavov. My sme milovali tenis. Teraz sa mi zdá, že najdôležitejšie je mať čo najviac odberateľov na sociálnych sieťach."


Hantuchová uznala, že jej aktuálne postavenie nie je príliš povzbudzujúce, nestráca však motiváciu: "Stále sa chcem učiť a byť lepšou hráčkou. Budem pokračovať, kým vo mne zostane pocit, že už nemôžem zo seba odovzdať ani len jedno percento." Hantuchová sa budúci týždeň predstaví na turnaji WTA International BMW Malaysian Open na tvrdom povrchu v malajzijskom Kuala Lumpure.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies