Hantuchová: Určite patríme do svetovej skupiny

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 14:15 • 2 min
Hantuchová: Určite patríme do svetovej skupiny

BRATISLAVA - Bývalá päťka svetového rebríčka tenistiek Daniela Hantuchová v sobotu zahrala proti Švédke Susanne Celikovej (6:2, 6:0) tak, ako by tou členkou Top 5 stále bola. Podotkol to Lars-Anders Wahlgren, kapitán severaniek, ktoré vo víkendovom bratislavskom stretnutí s tímom SR v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien inkasovali debakel 0:4. Práve 0:4 mala Celiková, kým sa rozkukala - Hantuchová začala ako Usain Bolt, hlási internetová stránka Fed Cupu.

slovakia

left justify in out

"Pri rozohrávke som začula, že súperka debutuje. Spomenula som si, ako dobre som ja zahrala môj prvý duel v tejto súťaži. Bola som vtedy bez tlaku, švihala som do toho, mala som neskutočné pocity. Čakala som teda náročnú výzvu a vedela som, že aj vďaka oveľa bohatším skúsenostiam musím dobre zvládnuť začiatky setov. Potom som to už mala jednoduchšie. Bolo však treba zachovať si koncentráciu počas celého zápasu bez ohľadu na jasné skóre. Podarilo sa mi to," vyhlásila čoskoro 32-ročná Hantuchová (nar. 23. apríla 1983 v Poprade), ktorá v druhom dejstve nepustila 20-ročnej súperke ani jediný fiftín pri svojom podaní.

 

Spoludržiteľka Pohára federácie 2002 Hantuchová debutovala už 25. júla 1999 v Moskve a vo štvorhre po boku Ľudmily Cervanovej uspela. Vo dvojhre zažila premiéru 29. apríla 2000 v Bratislave proti Češke Květe Peschkeovej, zvíťazila 6:4, 6:2.

 

Hantuchová je slovenskou fedcupovou rekordérkou prakticky vo všetkých sledovaných štatistikách. Z domáceho triumfu sa však teraz radovala po troch rokoch a dvoch mesiacoch. Pri svojom najbližšom štarte oslávi jubileum v podobe účasti na 30. stretnutí Sloveniek, bude to jej 15. absolvovaný rok v rámci MS tímov ITF. Celkovo má zápasovú bilanciu 36:19, z toho vo dvojhre 31:14.

 

Slovenky aj bez maródujúcich Dominiky Cibulkovej a Magdalény Rybárikovej vyslali proti Švédkam jasný signál, že sú odhodlané zvládnuť návrat do elitnej osmičky. "Určite do nej patríme," nezapochybovala Hantuchová v rozhovore s Clivom Whitom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies