Hantuchová smeruje na malé MS WTA, Rybáriková so šancou

NETKY.SK • 23 September 2013, 15:01 • 2 min
Hantuchová smeruje na malé MS WTA, Rybáriková so šancou

SOFIA - Na tzv. malých MS WTA pod názvom Qatar Airways Tournament of Champions v bulharskej Sofii si 29. októbra - 3. novembra možno zahrajú dve slovenské tenistky - okrem Daniely Hantuchovej má veľmi reálnu šancu kvalifikovať sa aj Magdaléna Rybáriková.

slovakia

left justify in out

Podujatie, ktoré vzniklo v roku 2009, je určené pre víťazky turnajov so štatútom International v predmetnej sezóne, miestenku získa šesť najlepších podľa postavenia vo svetovom rebríčku pri uzávierke, čo v tomto prípade bude 21. októbra. Zostávajúce dve aktérky sa predstavia na základe voľnej karty a už je známe, že nimi budú domáca Cvetana Pironkovová a Srbka Ana Ivanovičová.

Definitíva sa tradične zrodí až počas posledných dní vzhľadom na viacero "neznámych". Američanka Serena Williamsová a Poľka Agnieszka Radwanská podľa pravidiel ubudli z okruhu tým, že sa kvalifikovali na singlovú časť "veľkých" MS WTA do Istanbulu, s vrcholnou pravdepodobnosťou k nim z rovnakého dôvodu pribudnú Číňanka Na Li a Talianka Sara Erraniová. Ďalšia Talianka Roberta Vinciová a Rusky Maria Kirilenková, Jelena Vesninová a Anastasia Pavľučenkovová sa 2. - 3. novembra určite skôr dajú očakávať vo finále Pohára federácie reprezentačných družstiev žien v Cagliari.

Po takomto preškrtaní zoznamu hráčok a na základe renkingu k 23. septembru je Hantuchová štvrtá za Srbkou Jelenou Jankovičovou, Rumunkou Simonou Halepovou a Francúzkou Alizé Cornetovou. Nad čiarou figuruje aj Rybáriková, a to ako šestka za Češkou Luciou Šafářovou. Tenistky ešte majú na splnenie základnej podmienky v podobe triumfu na turnaji International tri šance - Linz, Osaku a Luxemburg.

"Turnaj majsteriek" sa koná na tvrdom povrchu v hale a má dotáciu 750 000 USD. Prvé tri ročníky sa uskutočnili v rezorte Nusa Dua na indonézskom ostrove Bali, postupne triumfovali Francúzka Aravane Rezaiová a dva razy Ivanovičová. Vlani sa pri premiére podujatia v Arene Armeec v Sofii radovala Ruska Naďa Petrovová. V sezóne 2014 bude dejiskom Plovdiv. Počas previerky štádia výstavby miestnej haly Kolodruma to vlani v novembri predznamenal vicepremiér a minister financií Simeon Ďankov, ktorého citoval portál TopSport.

Hantuchová štartovala na troch zo štyroch doterajších ročníkov Tournament of Champions. V sezóne 2010 obsadila štvrté miesto, predvlani prehrala vo štvrťfinálovom 1. kole (pri vtedajšom k.o.-systéme, napokon si však ako náhradníčka ešte zahrala o tretiu priečku a neuspela), minulý rok inkasovala tri prehry v základnej skupine. Rybáriková v sezóne 2009 prehrala oba duely v základnej skupine (pôvodný formát bol štyri skupiny po tri tenistky).

Zoznam víťaziek tohtoročných turnajov WTA International a ich postavenie vo svetovom rebríčku tenistiek vo dvojhre k 23. septembru:
1. Serena Williamsová (USA) Bastad - MS WTA
4. Agnieszka Radwanská (Poľ.) Auckland, Soul - MS WTA
5. Na Li (Čína) Šen-čen - s vrcholnou pravdepodobnosťou sa kvalifikuje na MS WTA
6. Sara Erraniová (Tal.) Acapulco - s vrcholnou pravdepodobnosťou sa kvalifikuje na MS WTA
10. Jelena Jankovičová (Srb.) Bogota
12. Roberta Vinciová (Tal.) Katovice, Palermo - pravdepodobný štart vo finále Pohára federácie
18. Simona Halepová (Rum.) Norimberg, Hertogenbosch, Budapešť
19. Maria Kirilenková (Rus.) Pattaya - pravdepodobný štart vo finále Pohára federácie
24. Jelena Vesninová (Rus.) Hobart - pravdepodobný štart vo finále Pohára federácie
28. Alizé Cornetová (Fr.) Štrasburg
29. Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) Monterrey, Oeiras - pravdepodobný štart vo finále Pohára federácie
31. Daniela Hantuchová (SR) Birmingham
35. Lucie Šafářová (ČR) Québec City
36. Magdaléna Rybáriková (SR) Washington
---------------------------------------------------------
39. Elina Svitolinová (Ukr.) Baku
41. Bojana Jovanovská (Srb.) Taškent
42. Monica Niculescová (Rum.) Florianópolis
47. Francesca Schiavoneová (Tal.) Marrákeš
53. Marina Erakovicová (N. Zél.) Memphis
57. Yvonne Meusburgerová (Rak.) Bad Gastein
69. Karolína Plíšková (ČR) Kuala Lumpur
74. Šuaj Čang (Čína) Kuang-čou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies