Hantuchová si prevzala "srdiečko": "Je to pre mňa výnimočná pocta"

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 11:29 • 2 min
Hantuchová si prevzala "srdiečko": "Je to pre mňa výnimočná pocta"

Hantuchová si prevzala "srdiečko": "Je to pre mňa výnimočná pocta"

slovakia

left justify in out

img

Slovenskej tenistke Daniele Hantuchovej pred žrebom baráže o svetovú skupinu so Španielskom v Marbelle odovzdali "srdiečko" za vzornú reprezentáciu svojej krajiny v Pohári federácie. Ocenenie "Heart Award" si vyslúžila vďaka skvelým výkonom vo februárovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny proti Francúzsku (3:2) v bratislavskom NTC, v ktorom zdolala Pauline Parmentierovú i Alize Cornetovú.
      Hantuchová považuje zisk "srdiečka" za niečo extra. "Je to pre mňa veľmi výnimočná pocta a vážim si ju viac, ako ktorúkoľvek trofej z turnajov WTA. Tenis totiž hráme najmä kvôli fanúšikom, aby sme sa s nimi mohli podeliť o pekné zážitky na dvorci. Posledný zápas proti Francúzsku bol pre mňa veľmi emotívny, prežívala som ho veľmi intenzívne. Fanúšikovia boli fantastickí a vytvorili skvelú atmosféru," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá debutovala v drese Slovenska vo Fed Cupe v roku 1999 a na svojom konte má už 31 víťazných zápasov. Jeden z najpamätnejších odohrala v roku 2002 práve v Španielsku - v Maspalomase prispela rozhodujúcou mierou k historickému zisku fedcupovej trofeje. "Do pamäti sa mi vryl najmä duel tímových jednotiek proti Conchite Martinezovej, ktorý boí jedným z najkrajších v mojej kariére. Znamenal veľa nielen pre mňa, ale aj pre celý slovenský tenis. Na finále na Kanárskych ostrovoch mi zostane veľa krásnych spomienok."
      Hantuchová dostala okrem ocenenia aj šek na 6000 dolárov, peniaze poputujú na charitu. O víťazkách v každej zo štyroch kategórií rozhodli fanúšikovia prostredníctvom internetového hlasovania. Bývalá svetová päťka bola medzi kandidátkami na zisk "Heart Award" už v máji 2010 po tom, ako rozhodujúcou mierou prispela k triumfu 3:2 nad Srbskom a k návratu Slovenska medzi elitnú fedcupovú osmičku. Ocenenie však napokon putovalo do rúk Belgičanky Yaniny Wickmayerov Wickmayerovej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona