Hantuchová sa neubránila slzám: "Veľmi som chcela medailu"

NETKY.SK • 2 August 2012, 06:55 • 2 min
Hantuchová sa neubránila slzám: "Veľmi som chcela medailu"

Hantuchová sa neubránila slzám: "Veľmi som chcela medailu"

slovakia

left justify in out

img

Posledné slovenské želiezko v mimoriadnej edícii tenisového Wimbledonu úplne vychladlo zvonku v stredu, o to horúcejšie však bolo rozžeravené zvnútra ešte aj dlhé minúty po zápase. Daniela Hantuchová sa na OH v Londýne lúčila jasnou prehrou proti dobrej kamarátke z okruhov WTA Caroline Wozniackej a posledné nevydarené vystúpenie i osobnosti slovenského športu na tribúne ju dojali až k slzám.
      "Bola som zviazaná, veľmi mi na tom záležalo. Človek takto nemôže hrať, potom je výsledkom krčovitosť. Veľa to pre mňa znamenalo a chcela som do toho dať všetko," hľadala príčiny pomerne hladkej prehry (4:6, 2:6) Slovenka, ktorá znovu podčiarkla, že turnaj s piatimi kruhmi vo Wimbledone, ktorý sa dlhé obdobie opakovať nebude, mal v jej medzi jej prioritami špeciálne miesto. "Lajny sú na centri tie isté, dĺžka i šírka dvorca zhodné. I keď bolo menej divákov ako počas grandslamu, nevšímala som si to. Pre mňa však bolo aj tak viac hrať tu na olympiáde, menej divákov som si nevšímala, hlavne že bol v hľadisku Miloš," narážala Hantuchová na to, že sa pozerá s maximálnym rešpektom na prvého mužského víťaza po návrate tenisu do programu Hier v roku 1988.
      Tenistka spod Tatier stála pred zápasom aj pred ďalšou ťažkou misiou, zdolať mala niekoho, kto ju dobre pozná, a to nielen úderovo, ale aj ľudsky. "Pred zápasom sme sa snažili byť s Caroline ticho, nič sme nerozprávali, lebo keď sa rozrozprávame, tak sa to nikdy nekončí. Dnes sme sa zachovali profesionálne a nič sme nepreberali, ale to ticho medzi nami dlho určite nevydrží," komentovala slovenská dvojka, ktorá sa v druhom sete márne snažila hľadať protizbraň na precíznu hru súperky.   
      Hantuchová prehru v olympijskom osemfinále, ktorá je maximom slovenského tenistu v ére samostatnosti, len sťažka znášala, jej emócie sa naplno prejavili pri snahe sumarizovať účinkovanie na celom turnaji. Po hlbokom zamyslení jej už vyhŕkli slzy, ktoré mala v mixzóne na krajíčku od začiatku. "Nebol to zlý turnaj, ale chcela som ísť ďalej," dostala zo seba vo chvíli, keď jej bolo najťažšie pri srdci.
      V hľadisku okrem prezidenta Ivana Gašparoviča a ministra školstva, vedy, výskumu a športu Dušana Čaploviča burcovali Hantuchovú k obratu mnohí športovci, tréneri i ďalší zo slovenskej výpravy, medzi nimi aj bronzový medailista Michal Martikán. "Veľmi si vážim, že prišiel, mať takého športovca v hľadisku na svojej strane, je vždy super. Len škoda, že som ja nemohla získať medailu," uzavrela stále roztraseným hlasom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies