Hantuchová s druhou Heart Award za prístup k reprezentácii

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 15:11 • 2 min
Hantuchová s druhou Heart Award za prístup k reprezentácii

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová druhý raz vo svojej kariére získala Heart Award za prístup k reprezentácii v Pohári federácie družstiev žien. Informáciu priniesla Medzinárodná tenisová federácia (ITF) prostredníctvom tlačovej správy.

slovakia

left justify in out

Za februárové zápasy svetovej skupiny a II. svetovej skupiny Fed Cupu 2013 sa o priazeň fanúšikov v internetovej ankete na webe Fed Cupu uchádzali aj Nemka Julia Görgesová, Japonka Ajumi Moritová a Talianka Roberta Vinciová. Hlasovanie verejnosti na základe výberu príslušnej komisie sa konalo 4. - 29. marca. Laureátku oznámili pred víkendovými zápasmi semifinále elitnej osmičky (Slovenky sa 20. - 21. apríla predstavia v Moskve proti Ruskám), resp. duelmi o svetovú skupinu a II. svetovú skupinu 2014.

Spoludržiteľka Fed Cupu 2002 Hantuchová sa 9. - 10. februára v Niši pričinila dvoma singlovými bodmi o triumf Sloveniek 3:2 nad Srbkami vo štvrťfinálovom 1. kole elitnej osmičky ročníka 2013. V rámci toho odohrala svoj jubilejný 50. zápas v Pohári federácie, v ktorom má bilanciu 34:16. Debutovala v sezóne 1999.

Hantuchová sa pocty v podobe Fed Cup by BNP Paribas Heart Award premiérovo dočkala vlani v marci spolu so Švédkou Sofiou Arvidssonovou, Číňankou Na Li a Kolumbijčankou Catalinou Castaňovou. Čoskoro 30-ročná popradská rodáčka (nar. 23. apríla 1983) vtedy bola medzi adeptkami na toto ocenenie druhý raz vo svojej kariére. Predtým figurovala medzi ašpirantkami v súvislosti s 2. kolom ankety v roku 2010 ako hlavná strojkyňa belehradského triumfu Sloveniek nad Srbkami v zápase o svetovú skupinu, ale nomináciu nepremenila na zisk ocenenia. Hantuchová si ocenenie prevezme oficiálne počas tohtotýždňového zápasu v Rusku.

Sedemčlenná výberová komisia, ktorú tvoria prezident ITF Francesco Ricci Bitti, bývalé hráčky Sabine Appelmansová z Belgicka a Argentínčanka Mercedes Pazová, novinári Craig Gabriel z Austrálie a Američanka Sandra Harwittová a fotografi Corinne Dubreuilová z Francúzska a Talian Ray Giubilo, ponúkla na hlasovanie dovedna desať tenistiek. Za turnaje I. skupín regionálnych zón to boli Poľka Agnieszka Radwanská, Britka Heather Watsonová, Kanaďanka Sharon Fichmanová, Brazílčanka Paula Cristina Goncalvesová, Uzbečka Akgul Amanmuradovová a kazašská reprezentantka Galina Voskobojevová. "Srdiečko" si napokon vyslúžili okrem Hantuchovej aj Agnieszka Radwanská, Galina Voskobojejvová a Paula Cristina Goncalvesová.

Štyri laureátky dostanú 6000 USD (jedenkrát svetová či II. svetová skupina), resp. 1000 USD (trikrát I. skupiny kontinentálnych zón) s tým, že šek musia adresovať dobročinnej organizácii podľa svojho úsudku. Druhé kolo Heart Award 2013 sa uskutoční po semifinále svetovej skupiny (jedenkrát šek na 10 000 USD).

Za sezónu 2009 bola laureátkou pilotného ročníka tohto popularizačného projektu Američanka Melanie Oudinová. V roku 2010 dostali "srdiečka" Srbka Jelena Jankovičová, Brazílčanka Maria-Fernanda Alvesová, Japonka Kimiko Dateová-Krummová, Slovinka Katarina Srebotniková (všetky 1. kolo), Belgičanka Yanina Wickmayerová (2. kolo) a Talianka Francesca Schiavoneová (3. kolo). Predvlani sa držiteľkami ocenenia stali Srbka Bojana Jovanovská, Bieloruska Viktoria Azarenková, Peruánka Bianca Bottová, Moritová (všetky 1. kolo), Nemka Andrea Petkovicová (2. kolo) a Češka Petra Kvitová (3. kolo - odvtedy už sú každoročne len dve kolá). Minulý rok to najprv bola spomenutá štvorica Hantuchová, Arvidssonová, Na Li a Castaňová a potom Jankovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona