Hantuchová prehrala vo štvrťfinále turnaji v Dubaji s Görgesovovu

NETKY.SK • 24 Február 2012, 08:21 • 2 min
Hantuchová prehrala vo štvrťfinále turnaji v Dubaji s Görgesovovu

Hantuchová prehrala vo štvrťfinále turnaji v Dubaji s Görgesovovu

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2 milióny dolárov). Zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho prehrala s Nemkou Juliou Görgesovou za 2:15 h po trojsetovej bitke 6:4, 3:6, 3:6, keď počas celého zápasu nenašla protizbraň na súperkin drvivý forhend. Slovenská dvojka si vďaka postupu medzi elitnú osmičku odnáša zo Spojených arabských emirátov prémiu 32.461 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Hantuchová hneď v úvodnom geme prelomila Görgesovej podanie, Nemka ale vzápätí kontrovala rebrejkom a po ďalšom zisku Slovenkinho servisu sa ujala vedenia 3:1. Hantuchová však bleskovo vyrovnala na 3:3, za stavu 4:4 opäť súperku brejkla a pri vlastnom podaní po víťaznom forhende následne premenila hneď prvý setbal. V druhom dejstve Görgesová pritvrdila na podaní i na returne a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0.
      Hantuchová v ďalších minútach znížila na 3:5 a v deviatom geme mala k dispozícii dva brejkbaly. Görgesová ich však odvrátila a po úspešnom stopvoleji si vynútila tretí set. V rozhodujúcom dejstve Nemka po dvoch brejkoch odskočila Hantuchovej na 3:0. Slovenka ešte stačila skorigovať na 4:5, no Görgesová už pri vlastnom podaní dotiahla prvý vzájomný zápas do úspešného konca, keď premenila hneď prvý mečbal. V piatkovom semifinále nastúpi proti bývalej svetovej jednotke Dánke Caroline Wozniackej.
      Görgesová po postupe do semifinále žiarila spokojnosťou. "Bol to veľmi ťažký zápas. Musela som sa sústrediť na každú loptičku, pretože Daniela je veľmi kvalitná a skúsená hráčka, ktorá sa nevzdáva za žiadneho stavu. Keď jej vychádzalo podanie i údery od základnej čiary, bola veľmi nepríjemná. Teším sa na semifinále proti Caroline Wozniackej. Mám voči nej veľký rešpekt, pretože napriek svojmu mladému veku dosiahla už množstvo úspechov, bola svetovou jednotkou. Je to pre mňa veľká výzva," povedala Görgesová v prvom interview priamo na kurte.
      
      dvojhra - štvrťfinále:
      Julia Görgesová (Nem.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 4:6, 6:3, 6:4 '

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies