Hantuchová prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Brisbane s Curenkovou

NETKY.SK • 3 Január 2013, 08:29 • 2 min
Hantuchová prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Brisbane s Curenkovou

Hantuchová prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Brisbane s Curenkovou - Tenis Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane (dotácia 1 milión dolárov). Vlaňajšia finalistka prehrala s ukrajinskou

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Brisbane (dotácia 1 milión dolárov). Vlaňajšia finalistka prehrala s ukrajinskou "lucky loserkou" Lesiou Curenkovou za 93 minút v dvoch setoch 3:6 a 4:6. Zápas dohrávala so zabandážovaným ľavým stehenným svalom.

Curenková, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže namiesto zranenej Rusky Marie Šarapovovej, odplatila Hantuchovej prehru z vlaňajšieho Australian Open a prvýkrát v kariére postúpila do semifinále na okruhu WTA, v ktorom nastúpi proti Ruske Anastasii Pavľučenkovovej. Slovenka si z Brisbane odnáša prémiu 24.944 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka. Keďže neobhájila finále z roku 2012, v novom vydaní renkingu si neudrží 32. miesto.

Hantuchovej vôbec nevyšiel úvod zápasu s Curenkovou, keď dvakrát stratila podanie a prehrávala už 0:4. Bývalá svetová päťka nevedela nájsť správny rytmus, robila príliš veľa nevynútených chýb najmä z forhendu. Curenková kvalitne returnovala a prezentovala sa viacerými nechytateľnými bekhendovými longlajnami. Hantuchová síce v ďalších minútach znížila na 3:4, no koncovka setu patrila Curenkovej.

Na začiatku druhého dejstva si Hantuchová po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:2, Curenková však vyrovnala na 4:4. V deviatom geme za stavu 15:0 z pohľadu Ukrajinky si Hantuchová nechala zavolať fyzioterapeuta a následne si vyžiadala medical time out. Po návrate zo šatne so zatejpovaným ľavým stehnom si už nedokázala vynútiť rozhodujúci tretí set. Ukrajinka si podržala servis a za stavu 5:4 pri podaní Hantuchovej premenila hneď prvý mečbal.



dvojhra - štvrťfinále:

Lesia Curenková (Ukr.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 6:4

štvorhra - semifinále:

Bethanie Matteková-Sandsová, Sania Mirzová (Slov./Ind.) - Daniela HANTUCHOVÁ, Katarina Srebotniková (SR/Slov.) 5:1 - skreč.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies