Hantuchová prehrala na Roland Garros s Bencicovou: Od apríla ma limituje lakeť

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 07:24 • 2 min
Hantuchová prehrala na Roland Garros s Bencicovou: Od apríla ma limituje lakeť

PARÍŽ - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová rovnako ako Anna Karolína Schmiedlová s Lukášom Lackom neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej podľahla v dvoch setoch 3:6, 3:6. Na šiestom turnaji za sebou stroskotala hneď na úvodnej prekážke, jej singlovým maximom na antukovom vrchole sezóny zostáva osemfinále.

slovakia

left justify in out

O osude prvého setu duelu medzi Hantuchovou a Bencicovou rozhodol štvrtý gem, v ktorom talentovaná Švajčiarka prelomila súperkino podanie. Bencicová bola istejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary, robila minimum nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva síce Hantuchová otočila z 0:1 na 2:1, no Bencicová potom získala tri gemy v rade a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme premenila v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s bývalou svetovou päťkou na 2:1, koncom marca ju zdolala na harde v Miami.

 

Hantuchová sa vo francúzskej metropole ešte predstaví vo štvorhre po boku Austrálčanky Samanthy Stosurovej. "Od aprílového Fed Cupu som poriadne nemohla trénovať, limituje ma lakeť. Mentálne je zložité zvládnuť, že nemôžem v tréningoch odviesť to, čo potrebujem. Ide o chronický zápal pravej ruky, chodím do Prahy k profesorovi Kolářovi. Posledný mesiac som poriadne neservovala. V zápase s Bencicovou, mladou hráčkou, bol rozdiel najmä v rýchlosti. Keď som ju zatlačila, lopty v rohoch veľmi dobre vybiehala. Z mojej strany to bolo kostrbaté, veľa zápasov som nevyhrala, a keď som mala šance a chcela som ich využiť, buď som do toho išla priveľmi alebo vôbec... Mala som šance pri jej podaní a vtedy som stuhla,“ povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

 

Hantuchová rezolútne odmieta prechod výlučne na štvorhru. ,,V žiadnom prípade. Celý život som hrala tenis kvôli dvojhre, štvorhra a mix, to bol iba doplnok,“ povedala a na odľahčenie s úsmevom dodala: ,,Skôr sa smejem na tom, že by som cez druhý týždeň grandslamu mohla hrať turnaj legiend. Hráčky, ktoré ho hrajú – Dementievová, Myskinová, Davenportová, Bartoliová, Schettová – mi už hovoria, čo ešte hľadám medzi profíčkami, že by som už mohla prejsť k nim. Koniec kariéry si ešte nepripúšťam, ale zdravie je prvoradé a musím sa sústrediť na to, aby som bola v kondícii, v ktorej môžem odovzdať maximum.“

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Belinda Bencicová (Švajč.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies