Hantuchová postúpila už do štvrťfinále turnaja WTA v San Diegu

NETKY.SK • 6 August 2010, 07:57 • 2 min
Hantuchová postúpila už do štvrťfinále turnaja WTA v San Diegu

Hantuchová postúpila už do štvrťfinále turnaja WTA v San Diegu

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová (27. vo svetovom rebríčku) sa suverénnym spôsobom prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom San Diegu (dotácia 700.000 dolárov). V druhom kole si poradila s rovnako nenasadenou Číňankou Ťie Čeng hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:1. Hantuchová upravila vzájomnú bilanciu zo semifinalistkou tohtoročného Australian Open na 3:0.
      V dueli o postup do semifinále sa zverenka španielskeho trénera Carlosa Cuadrada v piatok stretne s Ruskou Alisou Klejbanovovou, s ktorou má zatiaľ bilanciu 0:1. Pred dvomi rokmi vo Wimbledone pri návrate na kurty po zlomenine pätnej kosti s ňou prehrala v troch setoch. Hantuchová má v San Diegu vďaka postupu medzi elitnú osmičku už teraz istú prémiu 16.425 dolárov a 120 bodov do rebríčka WTA.
      Najlepšia slovenská singlistka hneď v úvodnom geme zápasu s Ťie Čeng stratila vlastné podanie, no potom získala štyri gemy za sebou a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Hantuchová ťažila z kvalitných returnov a po druhom podaní Číňanky tlačila súperku do defenzívy. Na začiatku druhého dejstva si Slovenka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila Hantuchová pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.      
                        
      dvojhra - 2. kolo:
      Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:2, 6:1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies