Hantuchová postúpila na turnaji v New Havene do 2. kola, čaká ju Safinová

NETKY.SK • 24 August 2010, 12:36 • 2 min
Hantuchová postúpila na turnaji v New Havene do 2. kola, čaká ju Safinová

Hantuchová postúpila na turnaji v New Havene do 2. kola, čaká ju Safinová

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa rovnako ako jej krajanka Dominika Cibulková prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v americkom New Havene (dotácia 600.000 dolárov). Zverenka španielskeho trénera Carlosa Cuadrada si v úvodnom kole poradila s Estónkou Kaiou Kanepiovou v dvoch setoch 7:5 a 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpz Hantuchová v stredu proti bývalej svetovej jednotke Ruske Dinare Safinovej, s ktorou má zatiaľ negatívnu bilanciu 3:5. Slovenská jednotka má v New Havene už teraz istú prémiu 8000 dolárov a 60 nodov do svetového rebríčka WTA.
      V prvom sete si Hantuchová s Kanepiovou držali podanie až do stavu 6:5, keď Slovenka súperku brejkla. V druhom dejstve držala Estónka s Hantuchovou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou štvornásobnej štvrťfinalistky podujatia v New Havene. Hantuchová upravila vzájomnú bilanciu s Kanepiovou na 3:0. "S dnešným výkonom som veľmi spokojná. Dokázala som sa vyrovnať s náročnými podmienkami a nepríjemným vetrom. Som rada, že som sa dostala opäť na kurt, lebo v nedeľu v New Havene takmer celý deň pršalo. Tento turnaj je pre mňa výbornou prípravou na záverečný grandslam sezóny US Open," uviedla Hantuchová po triumfe nad Kanepiovou na svojej oficiálnej webovej stránke.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona