Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Quebecu

NETKY.SK • 16 September 2011, 16:30 • 2 min
Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Quebecu

Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Quebecu

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala uý do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v kanadskom Quebecu (dotácia 220.000 dolárov). V 2. kole si ako nasadená jednotka poradila s Maďarkou Melindou Czinkovou po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (4), 6:4 s 6:3. Hantuchová odplatila súperke prehru z turnaja na indonézskom ostrove Bali z roku z 2006. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok po 19.30 SEČ proti piatej nasadenej Novozélanďanke Marine Erakovičovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0, v júni ju zdolala hladko v dvoch setoch na tráve vo Wimbledone.
Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Czinkovou, keď po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. Maďarka však potom získala štyri gemy v rade a išla podávať na víťazstvo v prvom sete. Hantuchová si síce vynútila tajbrejk, no v ňom ťahala za kratší koniec, keď od stavu 4:4 neuhrala ani loptičku. O osude druhého dejstva rozhodol hneď úvodný gem, v ktorom Slovenka prelomila Czinkovej podanie. V treťom sete Hantuchová po dvoch brejkoch odskočila Maďarke na 5:1. Czinková ešte znížila na 3:5, no Hantuchová už dotiahla zápas do úspešného konca. V deviatom geme premenila pri podaní súperky v poradí štvrtý mečbal. Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Quebecu už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies