Hantuchová po triumfe v Pattayi opäť skočila s mamou do bazéna

NETKY.SK • 13 Február 2012, 08:10 • 2 min
Hantuchová po triumfe v Pattayi opäť skočila s mamou do bazéna

Hantuchová po triumfe v Pattayi opäť skočila s mamou do bazéna

slovakia

left justify in out

imgSlovenská tenistka Daniela Hantuchová obhájila vlaňajší titul na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov). Vo finále dvojhry v zápase výbornej úrovne si ako nasadená trojka poradila so štvorkou "pavúka" Ruskou Mariou Kirilenkovou za 3:14 h po trojsetovej bitke 6:7 (4), 6:3 a 6:3. Hantuchová získala piatu singlovú trofej na okruhu WTA. V rokoch 2002 a 2007 triumfovala v kalifornskom Indian Wells, na jeseň 2007 nenašla premožiteľku v hale v rakúskom Linzi.
      Bývalá svetová päťka sa stala druhou slovenskou dvojnásobnou šampiónkou v Pattayi po Henriete Nagyovej, ktorá v populárnom turistickom stredisku triumfovala v rokoch 2003 a 1997. Vtedy sa ešte hralo na antuke. Pre Hantuchovú to bolo v nedeľu 14. finále dvojhry na okruhu WTA, druhé v tomto roku. V januári na turnaji v austrálskom Brisbane nestačila zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho v rozhodujúcom súboji na Estónku Kaiu Kanepiovú. Z Pattaye si vďaka zisku titulu odnáša prémiu 37.000 dolárov a 280 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní si udrží 20. miesto. 
      Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Kirilenkovou, keď hneď v úvodnom geme stratila svoje podanie a Ruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Kirilenková na začiatku duelu umne menila rytmus hry, mala dobrú dĺžku úderov. Hantuchová v ďalších minútach pridala na agresivite a v šiestom i ôsmom geme mala k dispozícii brejkbal, Kiriĺenková si však podržala servis. Za stavu 4:5 nevyužila Hantuchová pri podaní Rusky vedenie 40:0, v maratónskom geme však po víťaznom bekhende napokon premenila piaty brejkbal a vyrovnala na 5:5. O osude setu musel rozhodnúť až tajbrejk. Na jeho začiatku viedla Hantuchová 2:0, no Kirilenková bleskovo vyrovnala, od stavu 2:3 získala štyri body za sebou a prvý set sa stal po 72 minútach jej korisťou.
      Hneď na začiatku druhého dejstva Hantuchová prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku išla do vedenia 2:0. Slovenke začali vychádzať jej obľúbené bekhendy po čiarach a v piatom geme mala šancu na dvojitý brejk. Nevyužila ho, za stavu 5:3 však opäť zobrala súperke podanie a vynútila si tretí set. Kirilenková následne požiadala o medical time out a zamierila do šatne. Hantuchovú prestávka vyviedla z miery, v úvodnom geme rozhodujúceho setu neuhrala pri svojom podaní ani fiftín, no hneď vzápätí kontrovala rebrejkom a v štvrtej hre mala tri možnosti odskočiť súperke na 3:1. Ani jednu nevyužila, za stavu 4:3 sa jej však podarilo čoraz unavenejšiu Kirilenkovú brejknúť a pri vlastnom podaní už dotiahla zápas do úspešného konca. Po víťaznom forhendovom longlajne premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Ruskou na 5:2.
      Hantuchová po triumfe v Pattayi žiarila spokojnsoťou. "Som nesmierne šťastná, že sa mi prvýkrát v kariére podarilo obhájiť titul. Kebyže mi niekto pred začiatkom turnaja povedal, že v Pattayi opäť získam cennú trofej, určite by som mu neverila. Mala som za sebou náročný fedcupový zápas s Francúzskom a strastiplný let do Thajska, kde ma čakali 40-stupňové horúčavy. Dnešný zápas bol nekonečný. V treťom sete som zdolala Kirilenkovú cez kondičku, čo si veľmi cením. Maria prišla do Pattaye z Austrálie, pripravovala sa tu 10 dní a zvykla si na ten povrch, čo bolo vidieť v prvom sete. Dôležité bolo rýchlo zabudnúť na tajbrejk, ktorý mi vôbec nevyšiel, urobila som tam pár ľahkých chýb. Nevzdávala som sa však, pridala som na agresivite a bojovala som rovnako ako vo Fed Cupe. Dala som do toho naozaj všetko. Tretí set mohol byť jednoznačnejší, no pri brejkbaloch vždy dobre zahrala. Aj keď som nevyužila šance, bojovala som a vyplatilo sa. Nohy si ani necítim, no titul je krásnou odmenou za vynaloženú drinu. Opäť sa musím poďakovať fantastickým slovenským fanúšikom, ktorí ma burcovali. V hľadisku bola vynikajúca atmosféra a diváci si prišli na svoje, videli skvelý tenis," povedala pre TASR Hantuchová.
      Po triumfe v Pattayi rovnako ako vlani skočila spolu so svojou mamou Mariannou do bazéna. "S radosťou sme si zopakovali kúpeľ. S mamou sme boli pripravené, že ak obhájim titul, opäť skočíme do bazéna. Na nejaké väčšie oslavy nebude priestor, veď už v noci letíme na ďalší turnaj do katarskej Dauhy. Ani sama neviem, ako to zvládnem, veď už v utorok hrám prvý zápas. Vlani proti Sare Erraniovej to bolo vo finále jasná záýležitosť, teraz sme s Kirilenkovou hrali vyše tri hodiny, takže nebude ľahké zregenerovať. Dôležité bude, aby som nesúrila a nezranila sa. Určite dám do toho opäť všetko," dodala Hantuchová, ktorá v 1. kole Dauhe nastúpi proti Rumunke Siomne Halepovej.
      
      dvojhra - finále:               
      Daniela HANTUCHOVÁ (3-SR) - Maria Kirilenková (4-Rus.) 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona