Hantuchová po triumfe nad Bartoliovou: "Jeden z najlepších zápasov"

NETKY.SK • 19 August 2011, 13:11 • 2 min
Hantuchová po triumfe nad Bartoliovou: "Jeden z najlepších zápasov"

Hantuchová po triumfe nad Bartoliovou: "Jeden z najlepších zápasov"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Cincinnati (dotácia dva milióny dolárov). V osemfinále si poradila s ôsmou nasadenou Francúzkou Marion Bartoliovou po trojhodinovej trojsetovej dráme 6:3, 5:7, 6:3 a upravila vzájomnú bilanciu so svetovou deviatkou už na 5:1. V dueli o postup do semifinále nastúpi Hantuchová v piatok proti druhej nasadenej Ruske Vere Zvonariovovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 2:5. Vo februári ju však zdolala v semifinále v thajskej Pattayi, kde svoju spanilú jazdu zakončila ziskom štvrtého singlového titulu. V Cincinnati má už teraz istú prémiu 41.450 dolárov a 225 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Hantuchová hneď v úvodnom geme duelu s Bartoliovou stratila vlastné podanie, bleskovo však odpovedala rebrejkom a v ďalších minútach mala navrch. Za stavu 4:3 opäť prelomila podanie Francúzky a v deviatom geme vďaka druhému esu premenila hneď prvý setbal. Na začiatku druhého dejstva sa Hantuchová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1, Bartoliová však v ďalších'minútach otočila na 5:3 a v desiatom geme mala pri podaní Slovenky setbal. Hantuchová ho síce odvrátila a vyrovnala na 5:5, no v dvanástom geme stratila podanie a tak na rad prišiel tretí set. V ňom síce Slovenka prišla o náskok 3:1, no v Tildenovom geme Bartoliovú opäť brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal. Bartoliová spravila v celom zápase až 16 dvojchýb. Pre zverenku trénera Mateja Liptáka je podujatie Western & Southern Open súčasťou prípravy na záverečný grandslamový turnaj roka US Open. Jej doterajším maximom v Cincinnati je semifinále z roku 2005, pred dvomi rokmi postúpila v Ohiu tiež do štvrťfinále.
      Hantuchová po triumfe nad Bartoliovou žiarila spokojnosťou. "Bol to super zápas, jeden z mojich najlepších v tomto roku.  Pred US Open je to veľmi dobrý signál. Proti Bartoliovej to nikdy nie je ľahké a toto víťazstvo som si musela tvrdo vybojovať, o to viac si ho vážim. Po prehratom druhom sete bolo dôležité nestratiť hlavu. Bolo teplo, preto prišlo ku krátkej desaťminútovej prestávke, počas ktorej som sa snažila zregenerovať. Dôležité bolo, že v treťom sete som bola trpezlivá a dokázala som s ňou udržať krok vo výmenách," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá čaká proti Zvonariovovej ešte ťažší zápas. "Je to druhá hráčka sveta. Ak chcem uspieť, musím sa snažiť hrať agresívne a nepustitť ju k jej hre. Musím si to sama vybojovať."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies