Hantuchová po prehre s Pavľučenkovovou:"Škoda koncoviek setov"

NETKY.SK • 28 August 2012, 06:43 • 2 min
Hantuchová po prehre s Pavľučenkovovou:"Škoda koncoviek setov"

Hantuchová po prehre s Pavľučenkovovou:"Škoda koncoviek setov"

slovakia

left justify in out

imgSlovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Nasadenej sedemnástke Ruske Anastasii Pavľučenkovovej podľahla za 1:53 h v dvoch setoch 4:6 a 6:7 (1), keď doplatila na príliš veľký počet nevynútených chýb. Bývalá juniorská svetová jednotka upravila vzájomnú bilanciu s Hantuchovou už na 5:1 vo svoj prospech. Slovenská dvojka ešte pokračuje vo Flushing Meadows vo štvorhre po boku krajanky Dominiky Cibulkovej. Jej singlovým maximom v New Yorku zostáva štvrťfinále z roku 2002.
      Hantuchovej nevyšiel začiatok zápasu s Pavľučenkovovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a prehrávala 0:3. Slovenka sa postupne dostala do tempa, znížila na 2:3 a v "maratónskom" desiatom geme mala päť brejkbalov na 5:5. Ani jeden však nevyužila a Pavľučenkovová napokon dotiahla úvodné dejstvo do úspešného konca, keď premenila v poradí piaty setbal. V druhom sete viedla Hantuchová 5:3 a mala výhodu podania. Pavľučenkovová však vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom dominovala. Za stavu 6:1 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.
      Hantuchovú po prehre mrzeli nevydarené koncovky setov. "Na prvé kolo som nemala ľahký žreb, no Pavľučenkovová je hráčkou, ktorú som mohla zdolať. Nevyužila som viacero šancí, v dôležitých momentoch som to trochu uponáhľala a zahrala takticky zle, unáhlila som niektoré nahrávky. Trochu ma zaskočilo, že Pavľučenkovová hrala pomalšie, ako som bola zvyknutá z predchádzajúcich vzájomných zápasov. V druhom sete som bojovala, viedla som 5:3, no súperka si vynútila tajbrejk, ktorý mi vôbec nevyšiel. Človeka nikdy nepoteší, keď prehrá na grandslame v 1. kole, no taký je šport, treba sa pozerať ďalej," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Hantuchová, ktorá za vrchol leta označila olympijský turnaj v Londýne. "Do olympiády som dala skutočne všetko a som hrdá na to, ako som reprezentovala. Bol to pre mňa výnimočný a emočný týždeň. Letná séria turnajov na zámorských hardoch mi nevyšla podľa predstáv, no tak to niekedy býva. Aj keď si myslíte, že robíte správne veci, nedostavia sa očakávané výsledky. Dúfam, že posledná tretina sezóny bude z mojej strany lepšia," dodala Hantuchová.
      
      ženy - dvojhra - 1. kolo:
      Anastasia Pavľučenkovová (17-Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (1)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies