Hantuchová po prehre s Kuznecovovou: "Odišiel mi bekhend

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 08:00 • 2 min
Hantuchová po prehre s Kuznecovovou: "Odišiel mi bekhend

Hantuchová po prehre s Kuznecovovou: "Odišiel mi bekhend

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo vyrovnanom osemfinálovom dueli prehrala s víťazkou antukového vrcholu sezóny z roku 2009 trinástou nasadenou Ruskou Svetlanou Kuznecovovou za 137 minút v troch setoch 7:6 (8), 3:6 a 2:6. V tajbrejku úvodného dejstva odvrátila Hantuchová dva setbaly a získala ho vo svoj prospech. V ďalšom priebehu zápasu však mala navrch Kuznecovová, ktorá upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 8:4. Na antuke vyhrala všetky tri zápasy. Hantuchová v Paríži vyrovnala svoje singlové maximum z vlaňajška a z roku 2002. V 3. kole vyhrala prvýkrát v kariére nad aktuálnou svetovou jednotkou - Dánku Caroline Wozniacku deklasovala 6:1, 6:3. Z francúzskej metropoly si odnáša prémiu 75.000 eur a 280 bodov do rebríčka WTA.

      Hantuchovej rovnako ako v dueli 3. kola proti svetovej jednotke Dánke Caroline Wozniackej vyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme po sérii winnerov prelomila podanie Kuznecovovej. Ruska však následne vyrovnala na 2:2 a po ďalšom brejku v siedmom geme išla do vedenia 4:3. Hantuchová bleskovo kontrovala rebrejkom a tak o osude prvého setu musel rozhodnúť tajbrejk. V skrátenej hre Kuznecovová otočila z 2:4 na 6:4 a mala k dispozícii dva setbaly. Pri prvom z nich pokazila ľahký smeč, čo sa jej vypomstilo. Hantuchová získala štyri loptičky v rade a prvý set sa stal napokon jej korisťou. Po skvelej výmene na sieti premenila hneď prvý setbal.        
      V druhom dejstve Kuznecovová pritvrdila na podaní i na returne a snažila sa o rýchlejšie zakončenie výmeny. V ôsmom geme získala Hantuchovej podanie a po potvrdení brejku si vynútila tretí set. Hantuchová robila s pribúdajúcimi minútami čoraz viac nevynútených chýb, čo bolo vodou na mlyn súperky. Na začiatku rozhodujúceho dejstva Kuznecovová pokračovala v agresívnej hre. Od stavu 1:2 získala päť gemov v rade a vybojovala si postup do štvrťfinále, kde sa stretne s jedenástou nasadenou domácou Francúzkou Marion Bartoliovou.
      Hantuchová po prehre s Kuznecovovou netajila sklamanie. "Začala som dobre a namiesto 2:2 mohlo byť pokojne 4:0, Postupne mi však začal odchádzať bekhend, o ktorý som sa opierala v zápase s Wozniackou, čo bolo dosť frustrujúce. Škoda, že som ju nemohla viac zraňovať po čiare. Nepodala som taký dobrý výkon ako proti Caroline. To bol úplne iný level, aj keď súperka mi dnes nedovolila hrať to, čo svetová jednotka. Svetlana ma svojou hrou prekvapila. V tomto roku nemala oslnivú formu, no dnes sa vyhecovala k veľmi dobrému výkonu. Dobre sa hýbala, menila rytmus a často mixovala údery. Hrala solídne a veľmi silovo, nerobila veľa nevynútených chýb. Čakala som, že s pribúdajúcimi minútami začne odchádzať kondične, opak bol však pravdou. Výmeny boli fyzicky veľmi namáhavé a v závere sme toho už obe mali plné zuby. V dlhých výmenách mala Svetlana navrch, určite si zaslúžila vyhrať. Ku koncu už toho moc na kurte vidieť nebolo, no rozhodca hovoril, že môžeme hrať ešte 40 minút. Škoda, že sme napokon nehrali na dvorci Suzanne Lenglenovej, ale na kurte číslo 1, kde to bolo dosť o ničom, no podmienky boli pre obe rovnaké. Mrzí ma, že som nevyužila veľkú šancu na postup do štvrťfinále, z Paríža však odchádzam s pozitívnymi dojmami. Dokázala som, že keď hrám svoj tenis, tak dokážem zdolať kohokoľvek, aj svetovú jednotku. Vtedy nezáleží na tom, kto stojí na druhej strane kurtu. Škoda, že dnes to nebolo podľa mojich predstáv, pretože som mala právo pomýšľať ísť ďalej," povedala Hantuchová prostredníctvom konferenčného hovoru so slovenskými novinármi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies